17.4 °C, 1 m/s, 97.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā sāk darboties zupas virtuves
Jelgavā sāk darboties zupas virtuves
14/01/2009

Foto: Jānis Kupčs

Šonedēļ Jelgavā darbu sāk sešas zupas virtuves, lai sniegtu atbalstu maznodrošinātajiem iedzīvotājiem. Jelgavas pašvaldība to darbības nodrošināšanai piešķīrusi 12 tūkstošus latu.

Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš pateicas par sadarbību kristīgajām konfesijām ar kuru atbalstu Jelgavā siltu ēdienu gada aukstajos mēnešos varēs saņemt pilsētas trūcīgie iedzīvotāji. „Izprotot ekonomiskā stāvokļa pasliktināšanos, uzskatījām par nepieciešamu kopā ar kristīgajām konfesijām sniegt cilvēkiem arī šādu sociālo palīdzību,” atzīst A.Rāviņš.

Jelgavas pašvaldība piešķīrusi līdzekļus zupas virtuves darbības nodrošināšanai Jelgavas Romas katoļu katedrāles draudzei, Jelgavas Sv.Annas Evanģēliski luteriskajai draudzei, Jelgavas Sv.Simeona un Annas pareizticīgo draudzei, Jelgavas Vissvētākās Dievmātes aizmigšanas pareizticīgo baznīcai, Jelgavas Baptistu draudzei un Radošo domu un darbu centram „Svētelis”, kas organizē bērnu ārpusklases nodarbības.
Pašvaldības finansiālo atbalstu atzinīgi novērtējuši kristīgo konfesiju pārstāvji, atzīstot, ka labdarībai konfesionālā piederība nav svarīga.

Plānots, ka zupas virtuve katru dienu kādā no baznīcām būs atvērta no pulksten 13 un tur varēs saņemt siltu ēdienu līdznešanai.

Zupas virtuve darbosies:
Otrdienās – Romas katoļu katedrālē;
Trešdienās – Sv.Annas Evanģēliski luteriskajā katedrālē;
Ceturtdienās – Sv.Simeona un Annas pareizticīgo baznīcā;
Piektdienās – Baptistu draudzes dievnamā;
Sestdienās un svētdienās – Vissvētākās Dievmātes aizmigšanas pareizticīgo baznīcā.

Informāciju sagatavoja
Līga Klismeta
Preses sekretāre