20.2 °C, 1.6 m/s, 96.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiZemgales NVO Centram – 10 gadi
Zemgales NVO Centram – 10 gadi
12/12/2008

15. decembrī plkst. 17.00 Jelgavā kafejnīcas „Silva” 2. stāva svinību zālē Zemgales NVO centrs aicina nevalstisko organizāciju, pašvaldību un plašsaziņu līdzekļu pārstāvjus uz desmitgades pasākumu, kurā Zemgales NVO Centrs atskatīsies uz paveikto un pateiksies saviem sadarbības partneriem.

1998. gada nogalē pēc Sorosa Fonda – Latvija un vairāku Zemgales nevalstisko organizāciju iniciatīvas tika izveidota organizācija, kas rūpējas par pilsoniskās sabiedrības stiprināšanu un sniedz atbalsta pakalpojumus organizācijām. Ir pagājuši tieši 10 gadi kopš dibināšanas sapulcē pieņemts lēmums par Zemgales NVO Centra dibināšanu. Zemgales NVO Centrs 10 gadu laikā ir attīstījies un sniedzis organizācijām atbalstu, lai Zemgalē būtu interešu aizstāvības, ģimeņu, jauniešu, dažādu sociālu, brīvā laika, profesionālo un citu organizāciju, kas katra savā jomā ir unikāla. Šobrīd Zemgales NVO Centrs strādā ar aptuveni 300 Zemgalē esošajām nevalstiskajām organizācijām, ar vairāk kā 1400 adresātu reģistrēti dažādās ziņu lapās, organizācijai ir nodaļa Jēkabpilī, tā pārstāv NVO intereses dažādās pašvaldību komisijās, darba grupās Latvijas Pilsoniskajā Aliansē. 2008. gadā vien organizācija ir rīkojusi pasākumus, kuros piedalījušies vairāk kā 700 dalībnieku. Mēs īpaši pateicamies Zemgales nevalstiskajām organizācijām par atbalstu, sadarbību un kopīgiem projektiem, kas veikti šo 10 gadu laikā!

15. decembrī plkst. 17.00 Jelgavā kafejnīcas „Silva” 2. stāva svinību zālē Zemgales NVO centrs aicina nevalstisko organizāciju, pašvaldību un plašsaziņu līdzekļu pārstāvjus uz desmitgades pasākumu, kurā Zemgales NVO Centrs atskatīsies uz paveikto un pateiksies saviem sadarbības partneriem (lūdzam iepriekš pieteikt dalību).

Pasākuma programma:
Plkst. 17.00 – pasākuma atklāšana

Prezentācija „10 minūtēs cauri 10 gadiem”

Muzikālie priekšnesumi
Saviesīgas aktivitātes
Plkst. 19.00 – jauka patērzēšana pie uzkodām.

Kontaktinformācija / pieteikšanās pasākumam:
Uldis Dūmiņš /Zemgales NVO Centrs/ valdes priekšsēdētājs
E-pasts: / t. 63021910, 29802373

Par Zemgales NVO atbalsta centru:

Zemgales nevalstisko organizāciju atbalsta centrs (Zemgales NVO atbalsta centrs) atrodas Jelgavā un darbojas kopš 1998. gada 14. decembra un tā galvenie uzdevumi ir:
Atbalstīt nevalstiskās organizācijas Zemgalē, nodrošinot konsultācijas, informāciju, izglītojošos pasākumus un tehnisko atbalstu;
Veicināt sadarbību starp NVO, tādējādi panākot NVO sektora interešu aizstāvību;
Attīstīt sadarbību starp NVO, valsts un pašvaldību iestādēm un biznesa sektoru;
Veicināt finansējuma piesaisti NVO darbībai;
Veicināt izglītojošo pasākumu piedāvājumu NVO;
Atbalstīt brīvprātīgo kustību Zemgales reģionā;

Veicināt sabiedrības iesaisti lēmumu pieņemšanas procesā;
Informēt Zemgales iedzīvotājus par trešā sektora (NVO) darbību un attīstību.

Zemgales NVO atbalsta centra administratīvo darbību finansē Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts un darba programmu 2008. gadam atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija EEZ finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta ietvaros, un Latvijas valsts ar Sabiedrības integrācijas fonda starpniecību.

Informācija sagatavota
Zemgales NVO Centrā