24.5 °C, 1.6 m/s, 77.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiKonference Jelgavā „Kā strādāt pārmaiņu laikā”
Konference Jelgavā „Kā strādāt pārmaiņu laikā”
07/11/2008

90. gadu sākumā amerikāņu ekonomists Deivids Bērčs strauji augošos uzņēmumus bija nodēvējis par gazelēm: to izaugsmes un jaunradīto darbavietu dēļ. Savukārt ideju: apkopot šādu strauji augošu uzņēmumu TOP Dienas bizness ir patapinājis no «māsas» izdevuma: Dānijas biznesa laikraksta Borsen, kas, tāpat kā Db, ietilpst zviedru mediju koncernā Bonnier Bussiness Press. Šobrīd vārds «gazele» ir kļuvis par sinonīmu strauji augošam un veiksmīgam uzņēmumam vairāk nekā 10 valstīs.

Jau astoto gadu Dienas bizness sadarbībā ar SIA Lursoft gatavo Latvijas visstraujāk augošo uzņēmumu sarakstu – Gazeles.

Gazeles pārsvarā ir mazie un vidējie uzņēmumi, kuri, kāpinot apgrozījumu vairāk nekā par 200% trijos gados un radot darba vietas, ir tā vērti, lai tos izceltu uz kopējā mūsu valsts tautsaimniecības fona. Turklāt Dienas biznesa pieredze, apkopojot šos datus, liecina, ka nepaliet nemaz ilgs laiks, kad kāda Gazele graciozi ielec arī TOP 500 – Latvijas lielāko uzņēmumu saimē.

Kāds eksperts pērn atzina: viņš, lasot Gazeļu sarakstu, cenšas tajā ieraudzīt nākamo Latvijas biznesa lepnumu, kurš savā attīstībā, iespējams, ir tikai pašos pirmsākumos, bet kura biznesa vai produkta ideja, darbības filozofija un pats uzņēmuma vadītājs nerada šaubas par veiksmīgu izdošanos nākotnē.

Šis gads Gazeļu sarakstā iezīmēs pavisam citādu ainu: gan uzņēmumu izaugsmes tempu ziņā, gan nozarēs, kuras cīkstēsies par vietām sarakstā. Tomēr nezaudējot optimismu, gribas ticēt, ka Gazeļu spožās idejas un uzņēmējdarbības gars ļauj tām pārdzīvot arī ne tik veiksmīgus laikus. Jo, kā atzina pērn visstraujāk augošā uzņēmuma līdera -Ādaži Kover – vadītājs: «Latvijā var strādāt un vajag strādāt. Vajag mazāk čīkstēt.»

Īsts uzņēmējdarbības gars, vienkāršs un skaidrs uzņēmuma mērķis; pastāvība un konkrētība visās darbībās; profesionāli un motivēti darbinieki; veselīga nepacietība; inovācijas: tie ir galvenie faktori, lai spētu būt Gazeles uzņēmums ilgtermiņā. To ir izpētījuši mūsu dāņu kolēģi. Kādas ir Latvijas Gazeles? To lūkosim šoruden!

Latvijā Gazeļu projekts ir ne tikai TOP veidošana un veiksminieku sumināšana svinīgā pasākumā, kad vienkopus tiekas visas valsts visstraujāk augošie uzņēmumi, bet arī šo uzņēmumu aprakstu sērija laikrakstā Diena bizness un izglītojoši pasākumi reģionos un galvaspilsētā.

Atbalstot uzņēmējus visā Latvijā, projekta „Gazele 2008” ietvaros Dienas bizness kopīgi ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru rīko bezmaksas reģionālās konferences „Kā strādāt pārmaiņu laikā”. Pasākumi notiks Jelgavā, Liepājā, Valmierā, Daugavpilī un Rīgā.
Šī gada konferencēs apskatīsim vairākas uzņēmējiem svarīgas tēmas — ES struktūrfondu piedāvātās iespējas, personāla vadības procesu organizēšana, finanšu līdzekļu pārvade un mārketinga stratēģijas izvēle. Aicināsim ar savu pieredzi dalīties arī reģiona uzņēmējus, bet pasākuma noslēgumā godināsim strauji augošos uzņēmumus- Gazeles.
Projektu atbalsta Bite Latvija.

Laipni aicinām uzņēmumu vadītājus apmeklēt konferences:
Jelgavā 25.novembrī plkst. 9.30, konferenču zālē „Silva”, Driksas ielā 5-2;
Liepājā 3.decembrī plkst.10.30, viesnīcā „EUROPA CITY AMRITA”, Rīgas ielā 7/9;

Valmierā 4.decembrī plkst.10.30, viesnīcā „Wolmar”, Tērbatas ielā 16A;
Daugavpilī 10.decembrī plkst.10.30, viesnīcā „Park Hotel Latgola”, Ģimnāzijas ielā 46;

Rīgā 11.decembrī plkst.10.30, viesnīcā „Rīga”, Aspazijas bulvārī 22.

Iegūt plašāku informāciju par konferences darba kārtību un piereģistrēties iespējams portāla www.db.lv/konferences / projekta Gazele 2008 sadaļā vai zvanot pa tālruni 67084468 projekta vadītājai Ilzei Černovai.


Informāciju sagatavoja:
Dace Andersone,
Dienas bizness
Galvenā redaktore