23 °C, 2.3 m/s, 91.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiVeic vides monitoringu
Veic vides monitoringu
17/10/2008

Foto: Jelgavas pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektors

Saskaņā ar Jelgavas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas 2008. – 2013.g. rīcības plānu Jelgavas sociālo lietu pārvaldes speciālisti sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas biroju veic monitoringu par Jelgavas pilsētas vides pieejamības atbilstību invalīdu vajadzībām.

Vides monitorings tiek veikts piektdien, 17. oktobrī, laikā no plkst. 10.00 – 12.00, pieaicinot Jelgavas Būvvaldes speciālistu, sertificētu Vides pieejamības ekspertu K. Rūbu, sieviešu invalīdu biedrības „Zvaigzne” priekšsēdētaju Dz. Saulkalni, invalīdu biedrības „Ēdelveiss” priekšsēdētāju V. Račiku.

Vides monitoringa mērķis ir apzināt pilsētas sabiedrisko objektu vides pieejamības atbilstību personām ar funkcionālajiem traucējumiem, vienlaicīgi akcentējot pašvaldības institūciju (iestāžu) uzmanību par personu ar invaliditāti vides pieejamības problēmām un tās iespējamiem risinājumiem.

Vides un ēku pielāgotība ir ļoti svarīga nozīme cilvēku integrācijai sabiedrībā. Pieejama vide ir viens no pamatnosacījums, lai cilvēks ar funkcionālajiem traucējumiem (kustību, redzes, dzirdes) vai vienkārši vecs cilvēks var brīvi justies un neatkarīgi, bez citu cilvēku palīdzības nokļūt, kur vēlas – veikalā, skolā, darba vietā un dzīves vietā, vai pārvietoties pa ielām.

Vides monitoringa gaitā pilsētas teritorijā tiks apmeklēti atsevišķi sabiedriskie objekti (pašvaldības iestādes, medicīnas pakalpojumu sniegšanas iestādes, tirdzniecības vietas, banku filiāles, atpūtas un sporta vietas, izglītības iestādes), kā arī tiks veiktas pārrunas ar institūciju un iestāžu vadītājiem par vides pieejamības aspektiem.

Informāciju sagatavoja:
Sociālās rehabilitācijas sektora vadītāja,
I. Bančuka, tālrunis 63007523