23.2 °C, 1.5 m/s, 89 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPaud savu viedokli par NVO būtiskiem tiesību aktiem
Paud savu viedokli par NVO būtiskiem tiesību aktiem
12/10/2008

2008. gada 9. oktobrī notika valsts sekretāru sanāksme, kurā tika izsludināti Finanšu ministrijas sagatavotie tiesību akti. Divi no tiem attiecas uz sabiedriskā labuma un tām nevalstiskajām organizācijām, kuras gatavojas apgūt Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas finanšu līdzekļus:

  • VSS-1669
Noteikumi par biedrības, nodibinājuma, reliģiskās organizācijas vai tās iestādes iepriekšējā gada darbības pārskata un turpmākās darbības plāna veidlapas paraugu. Projekts paredz izmainītu ikgadējo atskaitīšanās kārtību Sabiedriskā labuma organizācijām un apstiprina jaunās veidlapas paraugu!
  • VSS-1672
Kārtība, kādā sniedzama un pārbaudāma informācija par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu EEZ un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta līdzfinansēto programmu, grantu shēmu un individuālo projektu ietvaros. Projekts paredz samazināt projektu veicēju iesniedzamās informācijas apjomu!
 

Aicinām nevalstiskās organizācijas iepazīties ar noteikumu projektiem Latvijas Pilsoniskās alianses (eLPA) mājas lapā www.nvo.lv un līdz 17.oktobrim sniegt savus apsvērumus, rakstot uz e-pastu: ! eLPA tos apkopos un izmantos par pamatu sava atzinuma gatavošanai!

Informāciju sagatavoja
Zemgales NVO centrs
Tel.: 63021910