20 °C, 1.7 m/s, 92.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAtklāj Jelgavas 4.vidusskolas pārbūves pirmo kārtu
Atklāj Jelgavas 4.vidusskolas pārbūves pirmo kārtu
30/09/2008

Foto: Ivars Veiliņš

Otrdien, 30.septembrī plkst. 11.00 notiks Jelgavas 4.vidusskolas pārbūves 1. kārtas nodošana ekspluatācijā. Būvdarbu kopīgās izmaksas ir 944 tūkstoši lati.

Skolas rīcībā nodotas telpas 1321,72 kvadrātmetru platībā. Atsevišķā vienstāvu būvē atrodas ēdināšanas komplekss. Tajā ir ēdamzāle ar ieeju no skolas halles, telpas ēdiena sagatavošanai, kā arī noliktava un sadzīves telpa personālam. Savukārt bijusī skolas ēdnīca ir pārbūvēta par nelielu sporta zāli ar palīgtelpām (dušām, ģērbtuvēm, tualetēm). Vēl šodien ekspluatācijā nodoti mājturības kabineti, sporta inventāra noliktavas un siltummezgls.

Vidusskolas pārbūves 2. kārtā tiks nodota trīsstāvu piebūve un tā ir savienota ar esošo skolas ēku. Pirmajā stāvā projektā paredzēta ieejas halle ar garderobēm pirmo klašu skolēniem, zāle, telpas medicīnas punktam, bibliotēka ar lasītavu, metodiskais kabinets, divas klavieru, dziedāšanas un viena vispārizglītojošo priekšmetu mācību klase. Otrajā stāvā būs multimediju klase, datorklase, zāles palīgtelpas (skaņu un gaismas operatoriem), vispārizglītojošo priekšmetu mācību klases. Arī trešajā stāvā būs datorklase un vispārizglītojošo priekšmetu mācību klases.

Jelgavas 4.vidusskolas pārbūve sākās 2007.gadā un plānots, ka tā tiks pabeigta 2009.gada vidū. Projekta kopējās būvniecības izmaksas ir nepilni 5 miljoni latu. Līdzekļi projekta realizācijai piešķirti no pašvaldības budžeta un Valsts investīciju programmas. Piebūves celtniecību veic SIA “Latvijas energoceltnieks”.

Līdz ar skolas pārbūves darbiem tiks iekārtota autostāvvietu un sakārtos skolas teritorijai piegulošās ielas.

Pēc rekonstrukcijas darbu pabeigšanas mācību iestāde kļūs par modernāko ne tikai pilsētā, bet arī visā Zemgalē.

Informācija sagatavota
Jelgavas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā