20.2 °C, 2.1 m/s, 93 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiZemgales Olimpiskajam centram spāru svētki
Zemgales Olimpiskajam centram spāru svētki
12/09/2008

11.septembrī Zemgales Olimpiskajam centram (ZOC) tika svinēti spāru svētki. Šogad plānots pilnībā pabeigt halles karkasa būvniecību, kā arī laukumu pamatņu izveidi.

Foto: Ivars Veiliņš

Foto: Ivars Veiliņš

11.septembrī Zemgales Olimpiskajam centram (ZOC) tika svinēti spāru svētki. Šogad plānots pilnībā pabeigt halles karkasa būvniecību, kā arī laukumu pamatņu izveidi.

ZOC būs lielākais sporta komplekss Zemgales reģionā. Centra būvniecību realizē būvkompānija LEC (“Latvijas energoceltnieks”). Tā īstenota pēc Jelgavas pilsētas Domes un Latvijas Olimpiskās komitejas pasūtījuma.

Būvkompānijas LEC valdes loceklis Didzis Vītols informē: “Zemgales Olimpiskā centra būvniecība norit veiksmīgi un līdz gada beigām paredzēts pabeigt ēkas karkasa būvniecību. Šobrīd uzsākti ārsienu mūra darbi un jau oktobrī paredzēts uzsākt logu konstrukciju montāžu. Tāpat paredzēts arī pabeigt olimpiskā centra āra sporta laukumu pamatojumu izveidi.”

Multifunkcionālās halles pamatu būvniecība gan hallei, gan tribīnes daļai tika pabeigta jūlijā, kad tika uzsākta metāla konstrukciju uzstādīšana. Šobrīd hallei ir izbūvētas zemgrīdas komunikācijas, pabeigta metāla karkasa izbūve un uzsākti mūra darbi, kā arī norisinās metāla konstrukciju uzstādīšana tribīņu daļai. Olimpiskā centra teritorija ir noplanēta un visā centra teritorijā tiek izbūvētas ārējās inženierkomunikācijas, kā arī uzsākta pamatojumu izveide laukumu segumiem.

ZOC atradīsies vieglatlētikas stadions ar skrejceliņiem un sektoriem dažādām sporta disciplīnām, kā arī FIFA (Starptautiskā Futbola federāciju asociācija) prasībām atbilstošs futbola laukums ar dabīgā zālāja segumu, paredzot 1500 skatītāju vietas tribīnēs. Projektā paredzēts izbūvēt multifunkcionālu sporta halli ar sporta spēļu laukumiem un skatītāju tribīnēm ar 2014 vietām. Āra teritorijā tiks izveidots treniņu futbola laukums, sporta spēļu laukums un volejbola laukums.

Kopējā teritorijas platībā sasniegs 62 tūkstošus kvadrātmetru, savukārt multifunkcionālās halles platība paredzēta 5800 kvadrātmetri. Centrs atradas teritorijā starp Kronvalda ielu, Strazdu ielu un Akmeņu ielu. Projektu pilnībā plānots pabeigt līdz 2010.gadam.

Informāciju sagatavoja
Ilze Jansone
“LEC” sabiedrisko attiecību konsultante