20.2 °C, 2.1 m/s, 93 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavā talkā sakops upju krastus
Jelgavā talkā sakops upju krastus
10/09/2008

Sestdien, 13.septembrī Latvijas Lielās talkas laikā Jelgavā iecerēts sakopt Lielupes un Driksas krastus, kā arī uzpost citas publiskās teritorijas.

Pulksten 10.00 visi talcinieki tiek gaidīti skvērā aiz pilsētas kultūras nama, kur notiks dalībnieku reģistrācija un talciniekus uzrunās Jelgavas Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš. Arī talkas noslēgumā ap pulksten 14.00 tās dalībnieki būs gaidīti turpat ar padarīta darba sajūtu.

Talkā Jelgavā aicināti piedalīsies uzņēmumi, sabiedriskas organizācijas, arī ģimenes un atsevišķi iedzīvotāji. Plānots, ka talcinieki dosies sakopt upju abus krastus.

Sestdien tiek gaidītas arī talcinieku grupas, kas vēlas sakopt konkrētas teritorijas – Vecajā ceļā laukumu pie bērnudārza un 6.vidusskolas, Veselības taku un meža malu pie Loka maģistrāles, Būriņu ceļā pļavu pie Svētes upes, kā arī Miezītes ceļu un tam piegulošo teritoriju pie Miezītes dīķa.

Šobrīd talkai pieteikušies vairāku izglītības iestāžu kolektīvi, sabiedriskās organizācijas un uzņēmumi.

Talkā aicināti piedalīties arī daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji, sakopjot savu māju iekšpagalmus un koplietošanas telpas, piemēram, māju pagrabus. Tāpēc operatīvai atkritumu savākšanai pilsētā tiks novietoti lielie konteineri. Tos novietos 1.līnijā pretī Saulītes ielai un pretī Zaļai ielai, Prohorova ielā pie garāžām pretī Cepļu ielas 23. numuram, Staļģenes un Bauskas ielā pie gājēju tiltiņa, Loka maģistrālē pie Veselības takas laukuma pretī 25. un 27. namam, Brīvības bulvārī 39. nama pagalmā.

Talkas dienā savāktos atkritumus iedzīvotāji bez maksas varēs nodot atkritumu izgāztuvē „Brakšķi”.

„Mēs atbalstīsim ikvienu organizāciju vai domubiedru grupu, kuri vēlas sakopt kādu stūrīti mūsu pilsētā un nodrošināsim talciniekus ar cimdiem un darbarīkiem,” saka Zane Ķince, aģentūras „Zemgales EKO” direktora vietas izpildītāja.

Pilsētā no pulksten 10.00 līdz 15.00 tiks izvietoti arī dalīto atkritumu konteineri stiklam, papīram un PET pudelēm. Konteineri atradīsies Lielās ielas 8. un 10. namu iekšpagalmā, Asteru ielā pie 8. un 10. nama, Atmodas ielā pie 68. un 74. nama. Pārlielupē dalīto atkritumu konteineri tiks novietoti Vecajā ceļā pie 53.nama līdzās Jelgavas 6.vidusskolai un P.Lejiņa 1b.

Organizācijas, kas vēlas sakopt atsevišķas teritorijas, kā arī neskaidrību gadījumā aicinām līdz 11. septembrim sazināties ar Lielās Talkas koordinatoru Jelgavā Zani Ķinci (tālr. 29479994, e-pasts: ).

Informāciju sagatavoja
Līga Klismeta
Preses sekretāre