20.2 °C, 2.1 m/s, 93 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiBaltijas Jauno mūziķu skola
Baltijas Jauno mūziķu skola
10/09/2008

2008. gada oktobrī Jelgavā darbu sāks jauna oficiāla mācību iestāde – Privātā Baltijas Jauno mūziķu skola. Ideja par šādas skolas nepieciešamību radusies jau četrus gadus pastāvošajā Bērnu un jauniešu mūzikas klubā (BJMK), kuru pēdējās sezonas laikā apmeklēja jau vairāk nekā 300 Jelgavas pilsētas, rajona un citu tuvāko pilsētu jaunieši, lai pavadītu savu brīvo laiku, apgūstot kādu mūzikas instrumentu.

Tā kā daļa šo jauniešu izrādīja vēlmi arī turpmāk saistīt savu dzīvi ar mūziku un nodarboties ar to profesionālā līmenī, Bērnu un jauniešu mūzika klubs ir izveidojis skolu, kurā trīs gadu laiku būs iespējams iegūt diplomu, kas apliecinās jauniešu zināšanas mūzikā. Sākotnēji skolā būs iespējams apgūt lielākoties rokmūziku. Skolas mērķis ir sagatavot jauniešus iestājeksāmeniem jebkurā no Eiropas lielākajām populārās mūzikas augstskolām. Skolā būs iespējams apgūt klasiskās un elektriskās ģitāras, bungu, basģitāras spēli, kā arī estrādes dziedāšanu, programmā iekļaujot mūzikas teoriju, populārās mūzikas vēsturi un saspēli mācību ansambļos.

Šādas skolas pastāvēšana veicinās profesionālu jauno mūziķu paaudzes veidošanos ne tikai Latvijā, bet arī visā Baltijā.

Privātās Baltijas Jauno mūziķu skolas mācībspēki lielākoties ir jauni, talantīgi mūziķi, kas paši jau ieguvuši augstāko izglītību, vai pašlaik ir ceļā uz to kādā no Latvijas mūzikas augstskolām, kā arī – ar gana lielu personīgo pieredzi uz rokmūzikas skatuves.

Pateicoties biedrībai BJMK, Jelgavā un tās apkaimē pēdējo gadu laikā ir radušās vismaz 15 jaunas rokgrupas, kas liecina, ka populārā mūzika mūsdienu jauniešiem ir aktuāla ne tikai kā klausāma lieta, bet arī kā kaut kas, ko darīt pašiem, pierādīt sevi, komponēt mūziku, uzdrošināties un piedalīties konkursos un festivālos.

Mums allaž ir bijis aktuāli, lai jaunieši, kas šeit pulcējas, iegūtu vislabāko, tādēļ jau no paša sākuma BJMK ir meklējis un radis iespējas jauniešiem muzicēt, izmantojot kvalitatīvu skaņu tehniku, aicinājis profesionālus meistarklašu vadītājus, pilnveidojis telpas u.c. Tagad ir pienācis brīdis, kad BJMK radošā komanda saprot – šobrīd labākais, ko jauniešiem piedāvāt, ir iespēja apgūt kāda mūzikas instrumenta spēli profesionālā līmenī un izsniegt jauniešu zināšanas apliecinošu dokumentu.

Ieva Reinberga
Baltijas Jauno mūziķus skolas pārstāve