20.3 °C, 0.8 m/s, 78.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiTiekamies trešajā velobraucienā Jelgavā!
Tiekamies trešajā velobraucienā Jelgavā!
29/08/2008

Sestdien, 6. septembrī, pulksten 13 liels un mazs, jauns un vecs, viens un kopā ar ģimeni un draugiem, kolektīvu, bet, galvenais, velosipēdu, būs gaidīts trešajā Vienotības velobraucienā. Šoreiz mainīta tikšanās vieta – pulcēsimies pie bērnu laukuma Ozolskvērā (Pulkveža O.Kalpaka un Lielās ielas krustojumā).

Septembris lielai daļai vēsta par jauna mācību gada sākumu, taču atvadīties no aktīvās vasaras īsti negribas. Tieši tāpēc nodibinājums „Jelgava 21. gadsimtā” vēl uz mirkli aicina pakavēties vasarā, no šķūnīša vai pagraba izvilkt velosipēdu un kopīgi izkustēties, iepazīstot drošas velobraukšanas pamatus, piedaloties dažādās atrakcijās.

Sestdien, 6. septembrī, pulksten 13 liels un mazs, jauns un vecs, viens un kopā ar ģimeni un draugiem, kolektīvu, bet, galvenais, velosipēdu, būs gaidīts trešajā Vienotības velobraucienā. Šoreiz mainīta tikšanās vieta – pulcēsimies pie bērnu laukuma Ozolskvērā (Pulkveža O.Kalpaka un Lielās ielas krustojumā).

Pasākuma mērķis paliek nemainīgs – veicināt Jelgavas velokustības attīstību un veselīgu dzīvesveidu, kā arī informēt par velosipēdistu drošas pārvietošanās iespējām pilsētas ielās.

Pulksten 13 Ozolskvērā paredzēta velobraucēju reģistrācija, kuras laikā varēs saņemt gan dalībnieka numuru, gan arī īpašu atzīmju lapiņu, uz kuras vajadzēs savākt vairāku kontrolpunktu atzīmes, lai piedalītos galvenās balvas – velosipēda – izlozē. Ozolskvērā pasākuma dalībniekus sagaidīs Jelgavas pilsētas tēls Alnītis un Ceļu policijas inspektori Rūdis un Bebrs, kas bērnus skolos drošā braukšanā. Par labiem panākumiem un sekmīgām atzīmēm bērni un jaunieši saņems dažādas balvas.

Bet pulksten 14 tiks dots starts 3. Vienotības velobraucienam, lai dalībnieki kopīgi no Ozolskvēra dotos uz bērnu un jauniešu centra „Junda” atpūtas bāzi „Lediņi”. Maršruts: Ozolskvērs – Pulkveža O.Kalpaka iela – Rūpniecības iela – Lietuvas šoseja – tālāk pa Miera ielu līdz nometnei „Lediņi”. Ātrums nebūt nav noteicošais, tas netiks vērtēts. Galvenais, lai visi sasniegtu galamērķi.

Nonākot „Lediņos”, atbraucēji varēs piedalīties dažādās velobraukšanas sacensībās – braucienā pa apli turoties pie striķa, lēnbraukšanā, kā arī pašaudīties peintbola trasē, uzkāpt klinšu sienā un piedalīties citās aktivitātēs. Labākie trīs katrā disciplīnā no pasākuma atbalstītājiem saņems arī balvas. Īpašas balvas no organizatoriem un atbalstītājiem tiks arī jaunākajam, vecākajam velobraucējam, saliedētākajam velobraucēju kolektīvam, kuplākajai klasei un vienotākajai ģimenei.

Pirmo reizi Vienotības velobrauciena vēsturē ikvienam tiek dota iespēja piedalīties un parādīt savu improvizēto veikumu šovā „Dejo ar velosipēdu”. Dalībnieki šovā varēs pieteikties uz vietas. Visus dalībniekus vērtēs kompetenta žūrija.
Lai uzkrātu spēkus atpakaļbraucienam, dalībnieki „Lediņos” tiks cienāti ar tēju, desiņām un gardu zupu.

Pirmais velobrauciens, kas noritēja 2006. gadā, pulcēja gandrīz 300 dalībniekus, otrais velobrauciens pērn – jau vairāk nekā 300 dalībnieku, un tas bija apliecinājums iedzīvotāju interesei un mudinājums iesākto turpināt, tāpēc aicinām visus pilsētas iedzīvotājus un viesus piedalīties un izjust kopību trešajā Jelgavas Vienotības velobraucienā.

Brauciena karte

Papildus informācija:
Nodibinājums „Jelgava 21. gadsimtā”
Rita Vectirāne
Tālrunis: 63023409
www.sib.jelgava.lv/velo

Vienotības Velobrauciens 2006
Jelgava, 2006. gada 11. augusts