20.6 °C, 1.8 m/s, 75.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAizvadīta Starptautiskā jauniešu diena
Aizvadīta Starptautiskā jauniešu diena
20/08/2008

Foto: Ivars Veiliņš

Aktīvi, ar plašu aktivitāšu loku, jautrību un atraktīvām sacensībām svētdien 17.augustā Jelgavā, Hercoga Jēkaba laukumā tika atzīmēta Starptautiskā Jauniešu diena.

Šogad Jauniešu diena uzņēma apgriezienus vairākās jomās un jau no pulksten 11 rītā ikvienam interesentam tika piedāvātas iespējas iesaistīties. Uz skatuves norisinājās projekta „Karjeras dienas laukos” noslēguma pasākums, proti, konkurss „Izkonkurē kaimiņu”, kura ietvaros 23 komandas prezentēja savus izgudrotos un veidotos produktus. Žūrijasprāt, veiksmīgākā izrādījās Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas komanda „Pārgaujas delveri”, kuri balvās saņēma katrs pa portatīvajam datoram. Interesanti, ka komanda dažas dienas pirms fināla bija domājusi, ka nepaspēs atbilstoši sagatavoties konkursam, taču gala rezultātā izrādījās, ka mērķis attaisno līdzekļus.

Jauniešu dienas ietvaros satikās arī nometņu „Lauki – manas mājas” dalībnieki, kuri vienojās kopīgā dejā, atpūtās un dalījās iespaidos par kopā pavadītajām dienām nometnēs.

Aktīvākie Latvijas jaunieši piedalījās ekstrēmās orientēšanās sacensībās „Orientēšanās`08” pa Jelgavu. Orientēšanās tika veidota vairāk uz uzdrīkstēšanās un personības izaugsmes bāzes. Dalībniekiem vairāk nekā sešu stundu laikā bija jāizdara vairāki savdabīgi uzdevumi: jānokļūst uz avīzes pirmā vāka, jānofotografējas ar prezidentu, jāsavāc 10 cilvēku koru grupa, kurai jānodzied dziesma, jāpiestrādā kādā Jelgavas salonā par frizieri, jāatpazīst 35 Jelgavas vietas bildēs un citi uzdevumi, kur bija nepieciešama izdoma un uzdrīkstēšanās, lai tos izpildītu.

Svētdien ikvienam jelgavniekam un pilsētas viesim bija iespēja iesaistīties projektā „Laiks šķirot”. Kopumā akcijas ietvaros tika izdalīti 1000 informatīvie bukletu komplekti par atkritumu šķirošanu un sašķiroti dažāda veida bīstamie atkritumi. Kopumā projekta koordinatore Elīna Krastiņa ir apmierināta ar akcijas rezultātiem un bija patīkami pārsteigta par jelgavnieku atsaucību projekta ietvaros.

Hercoga Jēkaba laukumā darbojās bērnu stūrītis un tika stādīts siržu. Kopumā tika „iestādītas” vairāk kā 200 sirdis, kuras priecēja jelgavnieku sirdis.

Fotografēšanas mīļiem Hercoga Jēkaba laukumā bija iespēja aplūkot fotoizstādi no konkursa „Vasaras piedzīvojums”, kur kopumā tika iesūtīti 64 darbi. Par labāko mākslas foto autori tika atzīta Santa Bondare, bet skatītāju simpātiju ieguva Jāņa Ekštāla fotodarbs.

Jauniešu dienas programma piedāvāja iepazīties ar jauniešu organizāciju un informatīvo stendu klāstu, kas saistīts ar karjeras un izklaides iespējām jauniešiem. Paralēli darbojās projekta „Drošs internets” noslēguma projekts, kā arī virvju trase „Oranžs”. Dienas noslēgumā notika koncerts ar Vitu Ivaškeviču no grupas „IVA” un muzikālo apvienību „G.A.T.E.R.I.S.”.

Pasākuma organizatori „Latvijas Jauno Zemnieku klubs” un „Zemgales NVO atbalsta centrs” pateicas visiem atbalstītājiem un labvēļiem, kas līdzdarbojušies Jauniešu dienas veidošanas procesā.

Saistītās ziņas:
Jelgavas dome atbalsta Jauniešu dienu
Jauniešu diena Jelgavā

Informācija sagatavota
Zemgales NVO atbalsta centrā