25.4 °C, 1.9 m/s, 75.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLLU vēl gaida nepilna laika un maģistrantūras studentus
LLU vēl gaida nepilna laika un maģistrantūras studentus
07/08/2008

Latvijas Lauksaimniecības universitātē Jelgavā vēl līdz 15. augustam turpinās iesniegumu pieņemšana no šī gada reflektantiem nepilna laika pamata studijās, kā arī pilna un nepilna laika maģistrantūrā.

Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) Jelgavā vēl līdz 15. augustam turpinās iesniegumu pieņemšana no šī gada reflektantiem nepilna laika pamata studijās, kā arī pilna un nepilna laika maģistrantūrā.

Kopš 21. jūlija dokumentu pieņemšanas pirmajā posmā pavisam LLU pamata studijās un maģistrantūrā reģistrēti 2 852 iesniegumi, kas ir par 14 iesniegumiem vairāk nekā pērn. Tādējādi darbs Uzņemšanas komisijā kopumā šajā vasarā īpašus pārsteigumus nav sagādājis un pretēji pesimistiskām prognozēm studēt gribētāju skaits valstī trešajā lielākajā universitātē nav mazinājies. Augstskolas kolektīvs ir gandarīts, ka attaisnojusies arī Uzņemšanas komisijas pirmo reizi īstenotā akcija, dokumentu iesniegšanas pēdējā dienā – 1.augustā, strādāt līdz pusnaktij, ļaujot vēlīnajiem reflektantiem izbaudīt Jelgavas pils 270. jubilejas romantisko gaisotni un nedaudz arī atpūsties. No pulksten 18 līdz pusnaktij komisija pavisam reģistrēja 138 iesniegumus no 121 reflektanta. Jaundibināto tradīciju plāno turpināt arī nākamajos gados.

Līdzīgi kā pirms gada reflektantu vidū populārākā bija Ekonomikas fakultāte, kur uz valsts finansētajām studiju vietām konkursa koeficients ir vislielākais – 5,05. Tradicionāli no ekonomistiem daudz neatpaliek Lauku inženieru fakultāte, kur visas četras piedāvātās studiju programmas ir vienlīdz populāras. Ainavu arhitektūras un plānošanas studiju programmā uz katru valsts finansēto vietu šogad ir saņemti 3,64 iesniegumi, Zemes ierīcības programmā – 3,63, Vides un ūdenssaimniecības programmā – 3,04, bet Būvniecības – 2,92 iesniegumi. Vērā ņemams konkurss izveidojies arī Mežinženieru, Mežzinātnes, kā arī Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģijas studiju programmā. Toties mazāk populāras šogad izrādījušās tādas programmas kā Mājas vide un informātika izglītībā, Kokapstrāde un Pārtikas zinības.

Tāpat universitātes vadība ir gandarīta, ka pirmkursnieku skaitu šogad varēs papildināt ar jauniem studentiem no visiem Latvijas rajoniem. Tradicionāli visvairāk iesniegumu ir no Jelgavas (465), Jelgavas rajona ( 253), Rīgas ( 220), Rīgas rajona ( 129), Dobeles rajona ( 169), Bauskas rajona ( 107), Tukuma rajona ( 106), bet kā pārsteigumu var atzīmēt Madonas rajona jauniešu aktivitāti ( 114 ). Savukārt vismazāk iesniegumus saņemts no attālā Ventspils rajona ( 17 ) un Rēzeknes rajona ( 16).
Tā kā nepilna laika pamata studijās šogad saņemts par 14 iesniegumiem mazāk nekā pērn, bet pilna un nepilna laika maģistrantūrā aptuveni tikpat daudz kā pirms gada, nolemts šajās studiju programmās turpināt dokumentu pieņemšanu līdz 15. augustam. Atsevišķām nepilna laika studiju programmām tos varēs iesniegt arī universitātes filiālēs Laidzē, Limbažos, Siguldā, Kandavā un Smiltenē. Uzņemšanas komisija strādā darbdienās no pulksten 10 līdz 14. Visa veida operatīvā informācija iegūstama LLU mājas lapā internetā www.llu.lv .

Informāciju sagatavoja:
Juris Kālis,
LLU Preses daļas vadītājs
Tālrunis 63028085, 29144960.