27 °C, 1.6 m/s, 77.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas Skolēnu dome aicina iesākt jauno mācību gadu bez alkohola
Jelgavas Skolēnu dome aicina iesākt jauno mācību gadu bez alkohola
07/08/2008

Iesāc gadu savādāk 2006

Iesāc gadu savādāk 2006

1.septembrī, rīkojot pasākumu “Iesāc gadu savādāk!”, Jelgavas Skolēnu dome aicinās jauniešus svinēt Zinību dienu bez alkohola, savukārt, tirdzniecības uzņēmumus – netirgot to. Pasākums tiks rīkots ar Jelgavas domes un vietējo uzņēmumu atbalstu.

Jau vairākus gadus Jelgavas Skolēnu dome mācību gada sākumu atzīmē, rīkojot skolēniem pasākumus Raiņa parkā, kuru laikā diemžēl ne vienu vien reizi radušās problēmas ar nepilngadīgajiem alkohola lietotājiem. Tā kā arvien vairāk jauniešu piedzeršanos 1. septembrī uzskata par tradīciju, Jelgavas skolēnu dome šogad aicinās lauzt šo stereotipu un uzsverot, ka labi pavadīts laiks nav jāsaista ar alkoholu.

Ideja par 1. septembri bez alkohola guva lielu atsaucību kā skolu pašpārvalžu, tā arī uzņēmumu vidū. Šobrīd plānotā pasākuma auditorija ir divi līdz trīs tūkstoši cilvēku, kuriem kā ieejas biļete būs “skaidrs prāts”, ko kontrolēs Jelgavas Pašvaldības policija. Neviens iereibis jaunietis nevarēs piedalīties atraktīvajās un jautrības pilnās svinībās.

Lai realizētu ideju par Zinību dienu bez alkohola, veikali tiks aicināti šajā dienā netirgot grādīgos dzērienus. Tiks izplatīta tāda atribūtika kā pildspalvas, gumijas aproces un baloni ar aicinājumu nelietot alkoholu. Pirms pasākuma pilsētas publiskās vietās būs atrodami plakāti un skrejlapas, bet pasākuma laikā uz daudzajiem ekrāniem tiks rādīta īpaši izveidota īsfilma.

Raiņa parkā smēķētāji varēs apmainīt savas cigaretes pret svaigi notīrītiem burkāniem, jo kaitīgiem ieradumiem nav vietas Zinību dienā.

Kā ierasts, 1. septembra svinībās parkā būs uzstādīta liela skatuve, kur uzstāsies dejotāji un dziedātāji no visas Latvijas. Šogad būs arī vairāki jauninājumi. Visu vecumu apmeklētājiem būs iespēja piedalīties atbilstošos konkursos, pasākuma beigās tiks izlozēts arī portatīvais dators. Pasākuma laikā parkā būs sastopamas visu Jelgavas skolu pašpārvalžu pārstāvji, kas stāstīs par izglītības iespējām pilsētā. Kopumā jaunieši vairāk kā 6 stundas varēs baudīt draudzīgu, relaksējošu un jautru gaisotni, pirms atsākt savas skolas gaitas.

Informācija par iepriekšējo un šī gada pasākumiem ir pieejama bērnu un jauniešu izglītības centra “JUNDA” mājaslapā www.junda.lv sadaļā “Jelgavas Skolēnu dome”.

Informāciju sagatavoja
Jelgavas Skolēnu domes deputāts
Vladimirs Aksjonovs
Mob. – 26002004
E-pasts –