19.8 °C, 1.5 m/s, 94.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSportistiem jauni panākumi
Sportistiem jauni panākumi
15/07/2008

Otrdien, 15. jūlijā, Jelgavas domē Jelgavas Domes priekšsēdētāja vietniece Irēna Škutāne sveica Jelgavas sportistus par panākumiem maijā un jūnijā, sakot paldies par pilsētas vārda nešanu ārpus valsts robežām un vēlot veiksmi jaunu mērķu sasniegšanā.

Par iegūto 3.vietu Eiropas meistarsacīkstēs juniorēm sambo Brestā Baltkrievijā tika sveikta Jelgavas BJSS audzēkne Marina Mazure un 2.vietas meistarsacīkstēs jaunietēm sambo ieguvēja Jekaterina Žalnere.

Maijā Eiropas čempionātā BMX Vācijā 3.vietu veterānu grupā ieguvis Gundars Pētersons no SK “Mītavas kumeļi”, savukārt Pasaules čempionātā BMX, kas notika Ķīnā, 4.vietu 11 gadu vecuma grupā ieguvis Reits Elnionis. Jelgavas BJSS audzēknis Gatis Pranks tika sveikts par iegūtajām vietām Eiropas čempionātā smaiļošanā un kanoe airēšanā, kas risinājās Milānā Itālijā: 8.vieta – 200m, 11.vieta – 1000m un 12.vieta – 500m.

Par Latvijas Republikas čempioniem maijā kļuvuši vairāki SK Apolons audzēkņi: 1.vieta un LR rekords Latvijas LPF čempionātā spēka trīscīņā Aleksandram Smelovam, par LR čempioni Latvijas LPF čempionātā svara stieņa spiešanā guļus kļuvusi Jana Jansone, LR čempions Latvijas LPF čempionātā svara stieņa spiešanā guļus kļuvis Gints Reinholds, kā arī CK Milons audzēknis Arturs Švalkovskis tika godināts par iegūto 1.vietu Latvijas Jaunatnes spartakiādē brīvajā cīņā un atzinību saņēma arī LR čempions Latvijas LPF čempionātā svara stieņa spiešanā guļus Romāns Serbulovs no SK Jelgavas Atlanti.

Jelgavas BJSS trenera Pētera Lagzdiņa vadītā zēnu basketbola komanda I divīzijā C2 vecuma grupā ieguvusi 1.vietu Hansabankas Jaunatnes Basketbola līgas čempionātā 2007./2008.g. sezonā, arī treneres Gundegas Vaščenko vadītās meiteņu basketbola komandas II divīzijā C2 vecuma grupā un II divīzijā B1 vecuma grupā izcīnījušas 1.vietas Hansabankas Jaunatnes Basketbola līgas čempionātā 2007./2008.g. sezonā.

Ūdens motosportistam Uģim Grosam tika pasniegts atzinības raksts par veiksmīgajiem rezultātiem, iegūstot 5.vietu Pasaules čempionātā F-2000 posmā Portugālē, 3.vietu ātrumsacīkstēs un 1.vietu Skandināvijas čempionāta 1.posmā Zviedrijā.

Jūnijā sasniegumi bijuši BMX un pauerliftingā – Kristens Krīgers ieguvis 1. un 2.vietu starptautiskajās sacensībās BMX Holandē, 1. un 3.vietu minētajā sacensībās ieguvis arī Gundars Pētersons.

Pauerliftingā WPC Eiropas čempionātā, kas notika Talsos, 1.vieta ir SK “Apolons” audzēknim Edgaram Rekšņam, Mārim Blumfeldam, 2. vieta un absolūtais LR rekords – Ivaram Ozolam.

Informācija sagatavota

Jelgavas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā