27.2 °C, 1.6 m/s, 60.3 %

Jaunumi

Sākumlapa Jaunumi“Latvijas Vienotības josta” Jelgavā
“Latvijas Vienotības josta” Jelgavā
03/06/2008

Vaira Vīķe-Freiberga parakstās Vienotības jostā

Vaira Vīķe-Freiberga parakstās Vienotības jostā

4. maijā “Latvijas Avīze” sadarbībā ar Latvijas televīziju un Latvijas radio uzsāka akciju “Latvijas vienotības josta”, kura ilgs līdz pat valsts dzimšanas dienai –18. novembrim. Jelgavnieki Vienotības jostu varēs rakstīt pilsētas bibliotēkās līdz pat 30. oktobrim.

Latvijas vienotības josta ir septiņus kilometrus garš tautas vēstījuma ceļš. Tā vienu pusi rotā Lielvārdes jostas ornamenti, bet otrā pusē no 4. maija līdz 18. novembrim katrs varēs uzrakstīt savu laba vēlējumu Latvijas valstij, tās nākotnei. Tautas vienotības josta būs savdabīgs laikmeta dokuments – visu mūsu kopīgi radīts.

Latvijas valsts prezidenti Vaira Vīķe-Freiberga (1999–2007) un Guntis Ulmanis (1993–1999) ne vien atbalsta ieceri, bet ir jau uzrakstījuši savus vēlējumus Latvijai. Valsts prezidents Valdis Zatlers Latvijas vienotības jostu papildināja 4. maija svinībās pie Brīvības pieminekļa. Uz Latvijas vienotības jostas 4. maijā pie Brīvības pieminekļa savus vēlējumus rakstīja arī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un Saeimas deputāti.

Savukārt no maija vidus līdz novembrim Latvijas rajonu centrālajās bibliotēkās esam iecerējuši novietot īpašus galdiņus un jostas, lai ikviens varētu turpināt kopīgo rakstu. Parūpēsimies, lai jau līdz maija vidum katrā rajonā būtu mūsu pilnvarots pārstāvis, pie kura interesenti varēs saņemt atsevišķu kopjostas daļiņu (22,5 vai 45 metru garumā), lai to piepildītu ar laba vēlējumiem sev un Latvijai. Piemēram, skolu izlaidumos, lielos dzimtu godos, svinīgos un ikdienas pasākumos. Arī tajās vairāk nekā 600 goda reizēs, kas visā Latvijā notiks, atzīmējot valsts deviņdesmit gadus. Sevišķi aicinām piedalīties Latvijas vienotības jostas rakstīšanā visus tos kolektīvus, kuru iestādes nosaukumā ir vārds – Latvija. Jostas ruļļa daļas atradīsies arī Latvijas vēstniecībās ārzemēs.

Uzdāvināsim Latvijai savu ticību rītdienai!
Mūsu apņemšanos, cerību, mūsu gaišuma izjūtas savai Dzimtenei. Vienīgajai šajā pasaulē.
Ieaud arī tu vienotības jostā savu šābrīža sīkstumu, savu ticību un sapni par Latvijas nākotni.

Lai mūsu simtiem tūkstošu kopā likto parakstu veido vēl nebijušu, vienīgo pasaulē Latvijas vienotības jostu, kas visā tās garumā pirms 18. novembra būs skatāma Rīgā.

Jelgavā jostu var rakstīt:
Jelgavas Kultūras namā (Kr. Barona ielā 6)
No 27.maija līdz 30.jūnijam – bibliotēkā “Pārlielupe” (Loka maģistrālē 17)
No 1.jūlija līdz 31.jūlijam – Miezītes bibliotēkā (Dobeles šosejā 100)
No 1.augusta līdz 30.oktobrim – Zinātniskajā bibliotēkā (Akadēmijas ielā 26 )

Informāciju sagatavoja
Linda Rumka
AS “Lauku Avīze”
E-pasts: