26 °C, 2.7 m/s, 64.2 %

Jaunumi

Sākumlapa Jaunumi„Mājokļu dienas – 2008”
„Mājokļu dienas – 2008”
28/05/2008

Foto autors: Ivars Veiliņš

Foto autors: Ivars Veiliņš

Ceturtdien, 29. maijā,  plkst.13:00 Pulkveža Brieža ielā 26 (2.stāvs) notiks seminārs informatīvā cikla „Mājokļu dienas” ietvaros. Semināra mērķis ir iepazīstināt ar Jelgavā auditētās dzīvojamās daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājus un apsaimniekotājus ar energoauditu rezultātiem.

2008.gada sākumā Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūra kopā ar sadarbības partneriem konkursa kārtībā no visiem Latvijas novadiem izvēlējās 60 daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas energoaudita veikšanai. Konkursā tika aicinātas piedalīties tipveida, sērijveida un individuālo projektu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju (kuras celtas laika posmā no 1945.gada līdz 2003.gadam) īpašnieki vai to pilnvarotās personas. Kopumā konkursam tika pieteiktas 213 daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas.

Semināru laikā Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūras darbinieki un energoauditori klātesošos informēs par energoauditu mērķiem un Jelgavā auditētā mājokļa energorezultātiem. Semināra dalībnieki tiks informēti par to kā labāk siltināt ēkas, kā rūpēties par ēku energoefektivitāti jau būvniecības sākumā un, protams, uz kādiem nosacījumiem var saņemt kredītu ēkas renovācijai, ar mērķi uzlabot tās energoefektivitāti. Semināra noslēgumā klātesošajiem būs iespējams saņemt atbildes uz visiem interesējošajiem jautājumiem.

Projekta „Mājokļu energoauditi – 2008” mērķis ir mudināt dzīvokļu īpašniekus uzsākt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovāciju, tādējādi samazinot enerģijas patēriņu un taupot finanšu līdzekļus. Projekta partneri 2008.gadā ir A/S „SEB banka”, A/s „DnB Nord Banka”, A/S „Hansabanka”, A/S „Hipotēku banka”, SIA ”Paroc”, SIA ”Saint-Gobain Celtniecības produkti”, ”Profine Baltic”, SIA ”SAKRET” un SIA „AARES BT”.

Visi interesenti ir laipni aicināti piedalīties informatīvajā seminārā.


Informāciju sagatavoja:
Inese Bērziņa
Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūra
Plānošanas un komunikāciju nodaļa
tālr: 67114514, 26578158