17.9 °C, 0.9 m/s, 90.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiITF dienas aizrit spēļu un zinātnes pasaulē
ITF dienas aizrit spēļu un zinātnes pasaulē
24/04/2008

Foto: Gints Romulis

Foto: Gints Romulis

23.aprīlī LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes (ITF) studenti mācības „nolika sāņus” un ļāvās bērnības mīļākajām nodarbēm – spēlēm. Fakultātes auditorijas pārtapa spēļu istabās, kurās kūsāja prieks, sacensību gars un atjautība, pierādot ITF īpašo pieeju svētku organizēšanā.

Kamēr vairums LLU fakultāšu dienas aizrit pēc līdzīga scenārija – atklāšana pils pagalmā, gājiens, sporta vai mākslinieciskās atraktivitātes un noslēguma pasākums kādā klubiņā -, ITF Studentu pašpārvalde (SP) sameklēja savu „rozīnīti” svētku rīkošanā. „ITF spēļu dienās” vairākās istabās ritēja dažādu paaudžu (no 20.gadsimta 80to gadu līdz 2008.gada) spēļu turnīri, gan individuālie, gan komandu. Pašmāju studenti, jaunieši no citām LLU fakultātēm, kā arī mācībspēki un viņu bērni izmēģināja, sākot ar galda un rokas elektroniskajām spēlēm, beidzot ar spēļu konsolēm, mašīndejām un datorspēlēm. Atpūtas brīžos varēja aplūkot mākslas darbus– instalācijas ITF studentu un mācībspēku izpildījumā. ITF SP vadītājs Gatis Vītols atzīmēja: „Mūsu pamatideja, organizējot šī gada svētkus, bija sniegt iespēju studentiem ne vien izklaidēties, bet arī iepazīt spēļu evolūciju, redzēt šīs jomas straujo attīstību.”
Labākajiem spēļu meistariem noslēguma ceremonijā pasniedza sponsoru („NDD Datortehnika”, „TIBIT”, „DPA”, „Datakom” un „EXIGEN services”) sarūpētas balvas – licenzētas videospēles, zibatmiņas kartes, galda spēles, datorstūres un galveno balvu „Play Station 2”.
ITF dekāne Irina Arhipova priecājās par fakultātes SP aktīvo un pārdomāto darbu svētku veidošanā, turklāt bija gandarīta par darba devēju īpašo interesi par pasākumu, sacīdama: „Sponsoru un darba devēju ieinteresētība pamatojas ne tikai ar to, ka valstī ir akūts IT speciālistu trūkums, bet arī tādēļ, ka esam pierādījuši savu konkurētspēju šajā jomā!”

24.aprīlī notiks ITF studentu un maģistrantu zinātniskā konference un semināri, kuros piedalīsies uzņēmumi – potenciālie darba devēji, kā arī tiks paziņots fakultātes „Gada balvas” laureāts.


Informāciju sagatavoja
Kristīne Zotova