19.3 °C, 1.3 m/s, 85.8 %

Jaunumi

Sākumlapa Jaunumi„MEHUS” nevar nepamanīt (fotogalerija)
„MEHUS” nevar nepamanīt (fotogalerija)
18/04/2008

Foto autors: Ivars Veiliņš

Foto autors: Ivars Veiliņš

Ar devīzi „Spēks – tas virzuli bīda un MEHU dīda” ceturtdien, 17.aprīlī, aizsākās skaļākie un apjomīgākie LLU fakultāšu svētki – „MEHU dienas”, kas šogad norisinās 14.reizi.

Jelgavniekus, kuru mājas atrodas centra rajonā un kuri vakar bija iecerējuši ilgāk pagulēt, ap plkst. 10.00 noteikti uzmodināja brašais „MEHU dienu” gājiens. No Tehniskās fakultātes (TF) dienesta viesnīcas pa Lielo ielu sponsoru atvēlētos traktoros, kravas un vieglajās automašīnās, kvadraciklos un motociklos, kā arī ejot kājām un nesot karogus ar atbalstītāju vārdiem un nosaukumiem, pārvietojās TF studenti. Satiksme paralizēta uz pusstundu, taču kas par izrādi – mūzika, skanīgi saukļi un ikdienā ielās reti redzamas tehnikas parāde!

„MEHU dienu” gājiens noslēdzās TF pagalmā, kur studentus sveica pasākuma koordinators, fakultātes Studentu pašpārvaldes vadītājs Jānis Kuķis, bet svētkus atklāja dekāns Māris Ķirsis, ar humoru sacīdams: „Kā Blaumanis reiz Skroderdienās teicis – Mehu dienas sākušās!” Savukārt Kaspars Vārtukapteinis, bijušais TF dekāns, ne tikai sumināja savus studentus, bet arī pats saņēma apsveikumus dzimšanas dienā.

Turpat, TF, sekoja pirmkursnieku iesvētības ar tipiskiem „mehu” atribūtiem – skrūvgriežiem un motoreļļu, un svinīgā zvērestu nodošana, lai atlikušo svētku daļu jaunie studenti baudītu kā pilntiesīgi „mehi”.

Nepatīkamie laikapstākļi nespēja kavēt „MEHU dienu” organizētājus, dalībniekus un līdzjutējus gūt prieku tādās atrakcijās kā autobraucēju veiklības testi Ražošanas apmācības centrā, orientēšanās sacensības ar finišu Nākotnes lidlaukā, kur noritēja nākamā disciplīna – dragrace.
Lietus palika nemanīts arī atpūtas vakarā Jelgavas Baltajos kreklos, kur „mehi” priecājās kopā ar populāro latviešu grupu „Credo”.

Piektdien, 18. aprīlī, „MEHU dienu” aktivitātes turpinās ar paraugmācībām braukšanā ar motociklu, kartingu ātruma posmu, ātruma apli un izdzīvošanas sacensībām „Rullītī” (Ruļļu trasē), turklāt īpaši piedomāts par skatītāju izklaidi dienas garumā. Svētku noslēgumā notiks katras disciplīnas labāko, veiklāko „mehu” apbalvošana.

Informāciju sagatvoja
Kristīne Zotova
www.llu.lv