17.3 °C, 0.9 m/s, 85.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLLU notiks gadskārtējā Frankofonijas diena
LLU notiks gadskārtējā Frankofonijas diena
26/03/2008

Trešdien, 26. martā pulksten 15 Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) galvenajā mītnē – Jelgavas pilī izskanēs gadskārtējā Frankofonijas diena, ko tradicionāli rīko augstskolas Sociālo zinātņu fakultāte sadarbībā ar Francijas, Beļģijas un Kanādas vēstniecību Latvijā.

Universitātes vadības un ārvalstu diplomātu svinīgām uzrunām sekos vairāki interesanti priekšlasījumi. Piemēram, Kanādas vēstniecības pārstāvis iecerējis vēstīt par Kvebekas pilsētas 400 gadu jubilejas svinībām, bet Beļģijas vēstniecības pārstāvis universitātes ļaudis un citus interesentus iepazīstinās ar beļģu komiksiem. Savukārt LLU lektore Annabelle Pollet sniegs plašāku ieskatu Frankofonijas starptautiskās organizācijas darbībā, stāstīs par lauksaimniecības augstskolas studentu aktivitātēm, kas saistītas ar franču valodas, literatūras, mākslas, un zinātnes dziļāku izpēti, to popularizēšanu Latvijas jaunatnes vidū.
Pasākuma laikā notiks viktorīna par dažādiem frankofonijas valstu izglītības, kultūras, ekonomikas un sociālajiem jautājumiem, bet diena noslēgsies ar klasiskās mūzikas koncertu Jelgavas Mūzikas skolas audzēkņu sniegumā.
Frankofonijas dienas mērķis ir pievērst dalībnieku un pārējās publikas uzmanību franču valodas vietai pasaulē, tās prasmei, mūsdienīgumam un nozīmei jaunrades un starptautisko sakaru attīstīšanā.
LLU Frankofonijas dienu tradicionāli rīko Sociālo zinātņu fakultāte, kur studentiem citu programmu vidū iespējams apgūt arī Iestāžu un uzņēmumu ārējo sakaru bakalaura, kā arī Starptautisko projektu vadības maģistra studiju programmu. Turklāt Jelgavas pils vēsturē atrodams fakts, ka kādreizējais Francijas karalis Luijs XVIII no trimdā pavadītajiem 25 gadiem, vairākus nodzīvojis Jelgavas pilī, kas patlaban ir viens no redzamākajiem Eiropas kultūrvēstures pieminekļiem, kam šinī vasarā atzīmēsim 270. gadadienu.

Informāciju sagatavoja:
Juris Kālis,
LLU Preses daļas vadītājs.
Tālrunis 3028085, 29144960.