17.3 °C, 0.9 m/s, 85.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPavasara tīrības akcija – „Nekrāj krāmus!”
Pavasara tīrības akcija – „Nekrāj krāmus!”
26/03/2008

Latvijas Zaļais punkts (LZP) kopā ar sadarbības partneriem SIA „Kuusakoski” un SIA „Dīlers Metāls” no šī gada 25. marta līdz 9.maijam aicina Jelgavas un Jelgavas rajona iedzīvotājus iesaistīties pavasara tīrības akcijā „Nekrāj krāmus!” un nogādāt nolietotās elektropreces uz elektrisko un elektronisko preču savākšanas punktiem, lai pēc tam tās nogādātu otrreizējai pārstrādei. Akcijas mērķis ir izveidot efektīvu sistēmu nolietoto elektrisko un elektronisko preču savākšanai no mājsaimniecībām.

Akcijas dalībnieki, kas no 25.marta līdz 8.maijam (ieskaitot) būs nodevuši nolietotās elektropreces speciālajos pieņemšanas punktos, piedalīsies izlozē un varēs laimēt dāvanu kartes 30 latu vērtībā jaunu elektropreču iegādei. Akcijas laikā kopā tiks izlozētas 110 dāvanu kartes. Izlozes notiks divās kārtās 10.aprīlī un 9.maijā. Izlozes rezultāti tiks paziņoti pilsētas interneta portālā www.zalais.lv.

LZP akcija „Nekrāj krāmus!” vienlaicīgi notiek visā Latvijā 35 pilsētās sadarbībā ar 29 atkritumu apsaimniekošanas organizācijām.

Iedzīvotāji bez maksas var nodot nolietotus televizorus, ledusskapjus, veļas mašīnas un citas sadzīves elektropreces, kas darbināmas ar elektrību vai baterijām, SIA „Kuusakoski” pieņemšanas laukumā Jelgavas rajonā, Cenu pagastā, Akmeņu ceļā 7a darba dienās no plkst. 8:00 līdz 16:30, tālrunis uzziņām 80000065 (bezmaksas) un SIA „Dīlers Metāls” savākšanas punktā Jelgavā, Aviācijas ielā 18f darba dienās no plkst. 9:00 līdz 17:00, tālruņi uzziņām 80000515 (bezmaksas), 26190394.
Nodošanai atgādātās elektropreces nedrīkst būt izjauktas!
Nododot elektropreces SIA „Kuusakoski” un SIA „Dīlers Metāls” pieņemšanas punktos, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai vadītāja apliecība), lai varētu noformēt nepieciešamos dokumentus.
LZP valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs: „Tuvojas pavasaris un laiks, kad tiks tīrīti šķūnīši, pagrabi, pagaldes, balkoni, kuru kaktos dažkārt atrodams kāds kaitinošs, ar putekļiem apklājies un savu laiku nokalpojis dators, galda lampa, nolietots gludeklis vai fēns. Tāpēc Latvijas Zaļais punkts aicina NEKRĀT KRĀMUS un attīrīt māju no šīm nevajadzīgajām precēm, nogādāt tās otrreizējai pārstrādei speciālajos pieņemšanas punktos. Tādejādi atbrīvot vietu jaunām lietām vai vienkārši paplašināt savu dzīves telpu. Pie tam nolietoto elektropreču pārstrādes procesā tiek atgūti vidēji 83% materiālu – gan metāli, stikls, plastmasa – kurus pēc tam izmanto jaunu preču ražošanai.”

Akcijas aicinājumam „Nekrāj krāmus!” pievienojas un informatīvi atbalsta interneta portāli draugiem.lv un one.lv.

Sīkāka informācija par akciju:
SIA „Kuusakoski” , T. 80000065 (bezmaksas)
SIA „Dīlers Metāls”, T. 80000515 (bezmaksas), 26190394
www.zalais.lv