20.6 °C, 0.2 m/s, 83.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAicina Jelgavas uzņēmējus uz lietišķu tikšanos „Nauda tavam biznesam!”
Aicina Jelgavas uzņēmējus uz lietišķu tikšanos „Nauda tavam biznesam!”
18/03/2008

26. martā, plkst. 12.00 Jelgavas biznesa inkubatorā, Latvijas Garantiju aģentūras (LGA) valdes priekšsēdētāja Lita Kalniņa informēs Jelgavas uzņēmējus par valsts atbalsta iespējām uzņēmējdarbības attīstībai un veicināšanai.

Vizītes ietvaros Jelgavas biznesa inkubatoru apmeklēs LR ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards. K. Gerhards tiksies ar uzņēmējiem un atklās Latvijas Garantiju aģentūras lietišķo tikšanos.

Lai veicinātu uzņēmējos izpratni un rosinātu aktīvāk izmantot valsts piedāvātos atbalsta instrumentus uzņēmējdarbības attīstībai, Latvijas Garantiju aģentūra un riska kapitāla fonds „Zaļās Gaismas investīcijas” aicina uzņēmējus uz lietišķu tikšanos:

„Nauda tavam biznesam”
26. martā, plkst. 12.00 Jelgavas Biznesa inkubatorā
Peldu iela 7, Jelgava

Izvērtējot pagājušā gada rezultātus Latvijas Garantiju aģentūras valdes priekšsēdētāja Lita Kalniņa uzsver: „Salīdzinot aizvadīto gadu ar 2006.gada datiem, pieprasījums pēc garantijām- aizdevuma un līzinga, palielinājies 5 reizes, pieaugot no 2,71 līdz 13,96 milj. Latu. Konkrētā garantiju portfeļa pieauguma dinamika, kā arī uzņēmēju interese –zvani un jautājumi, liecina par uzņēmēju uzticēšanos valsts atbalsta mehānismiem. Uzņēmēji sāk novērtēt valsts finansu instrumentu sniegtās iespējas, lai uzsāktu un attīstītu uzņēmējdarbību.”

Tikšanās laikā Latvijas Garantiju aģentūra informēs uzņēmējus par valsts atbalsta instrumentiem – līzinga un aizdevuma garantijām. Savukārt riska kapitāla fonds „Zaļās Gaismas investīcijas (ZGI) sniegs informāciju kā uzņēmēji, kuriem pietrūkst pašu līdzekļi biznesa uzsākšanai un attīstībai, var saņemt finansējumu no fonda. Lietišķās tikšanās laikā uzņēmēji varēs saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem.

Latvijas Garantiju aģentūra kā LR Ekonomikas ministrijas pārraudzības institūcija veicina un nodrošina finansējuma un investīciju pieejamību Mazo un vidējo komercsabiedrību (MVK) atbalsta sektorā, sadarbojoties ar privātajiem investoriem un riska kapitāla fondiem. LGA akceptē tieši MVK vides pilnveidošanu un finanšu pieejamības sekmēšanu, jo īpaši uzsākot darbību, kad raksturīgs augsts uzņēmējdarbības risks, pastāvot nepietiekam nodrošinājumam un maziem kapitāla uzkrājumiem, kas apgrūtina komersanta pieeju finansējumam.

Papildus informācija par tikšanos
LGA publiskās komunikācijas projektu vadītāja
Zanda Krastiņa
Tālr.: +371 7873075