20.6 °C, 0.2 m/s, 83.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLLU sākušās fakultāšu dienas
LLU sākušās fakultāšu dienas
17/03/2008

Foto: Juris Kālis
Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU), kā ik gadu martā, sākušās fakultāšu dienas, ko studenti rīko lai popularizētu izvēlēto studiju programmu, dibinātu kontaktus ar nākamajiem darba devējiem, tiktos ar agrāko gadu absolventiem un dalītos pieredzē profesionālās izaugsmes jautājumos.

Šogad kā pirmie fakultātes svētkus, kuriem ir jau 22 gadu ilga vēsture, divu dienu garumā svinēja topošie pārtikas tehnologi. Sarīkojumu ievadīja tā dēvētā motivācijas stunda, kuras laikā gan fakultātes agrāko gadu absolventi, gan pašreizējie mācību spēki atcerējās laiku, kad studijām izraudzījās tieši Pārtikas tehnoloģijas fakultāti, kam mazliet vairāk nekā pēc mēneša – 19. aprīlī ar plašu absolventu salidojumu atzīmēs 60 gadu jubileju.

Svētku turpinājumā galvenokārt fakultātes jaunāko kursu studenti tikās ar Dobeles Valsts augļkopības institūta pārstāvi, Ķekavas putnu fabrikas, akciju sabiedrības „Aldaris”, Rīgas Piena kombināta, SIA „Pure Food”, maizes ceptuves „Lāči” un vēl citu pārtikas ražošanas uzņēmumu vadošajiem speciālistiem, kuri studentus iepazīstināja ar jaunākajām tehnoloģijām, ar darba un sadzīves apstākļiem, ar prakses un karjeras izaugsmes, kā arī ar zinātnisko darbu izstrādes iespējām savos uzņēmumos. Vēlāk studentiem bija ļauts nogaršot virkni jaunāko produkcijas veidu paraugus.

Notika arī dažādi konkursi kokteiļu pagatavošanā, galda klāšanā, produktu garšas un smaržas atmiņas pārbaudē. Savukārt nākamā diena bija veltīta pārsvarā sportiskām aktivitātēm, jautro un asprātīgo sacensībām, kā arī pirmkursnieku iesvētīšanai. Svētki, kuru devīze bija „Putru dienas – 2008” izskanēja ar jautru balli vienā no Jelgavas naktsklubiem.
Kā nākamie 25. martā saviem svētkiem intensīvi gatavojas Ekonomikas fakultātes studenti, kuri tradicionāli no dienesta viesnīcas līdz fakultātes ēkai dosies teatrālā gājienā pa Jelgavas ielām. Fakultātes sienās notiks nopietnu un ne tik nopietnu, bet ekonomiska rakstura debašu turnīrs, kurā aicinās piedalīties arī sabiedrībā pazīstamus fakultātes agrāko gadu absolventus, kā arī vidusskolēnus – nākamos studentus.

Savukārt fakultātes pirmkursniekiem būs veltīts sarīkojums „Būsim pazīstami”. Svētku turpinājumā notiks dažādas sporta sacensības un tradicionālais šovs „Eku televīzija”. Svētku atbalstītāju vidū ir vairāk nekā divi desmiti Jelgavā redzami celtniecības, transporta un citu pakalpojumu sniedzēji uzņēmumi, kā arī vairākas komercbankas. Arī ekonomikas fakultāte šogad ir jubilāre, aprit 40. gadskārta kopš tās dibināšanas. Tālab novembrī iecerētas vērienīgas svinības ar vairāku paaudžu absolventu piedalīšanos.
Aprīlī universitātē un visā pilsētā izskanēs Lauku inženieru, Lauksaimniecības, Tehniskās, Informācijas tehnoloģiju, Veterinārmedicīnas, bet maijā arī Sociālo zinātņu fakultātes dienas.

Informāciju sagatavoja:
Juris Kālis,
LLU preses daļas vadītājs.
Tālrunis 63028085, 29144960.