22.8 °C, 2 m/s, 68.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSekmē karjeras izvēli (fotogalerija)
Sekmē karjeras izvēli (fotogalerija)
28/02/2008

Trešdien, 27. februārī Jelgavas reģionālajā Pieaugušo izglītības centrā (JRPIC) risinājās Jauniešu atbalsta grupas „Jaunie līderi” organizētais pasākums „Karjeras diena”, kur erudīcijā sacentās desmit 8. līdz 9. klašu Jelgavas skolēnu komandas.

„Karjeras dienas” mērķis ir veicināt 8. līdz 9. klašu skolnieku, kas apsver iespēju mācīties profesionālajās vidusskolās, karjeras izvēli un dot zināšanas par izvēlēto profesiju un mācību iestādēm, kurās iegūt nepieciešamo izglītību. Pasākuma organizatori Jauniešu atbalsta grupa „Jaunie līderi” uzskata, ka, dodot skolniekiem iespēju brīvi izpausties un sevi pārbaudīt, tiks sekmēta karjeras izvēle.

Par erudītāko komandu pasākumā tika atzīta Jelgavas 1. ģimnāzijas pārstāvji, kas sīvā konkurencē aiz sevis atstāja Spīdolas ģimnāzijas skolniekus. Jelgavas 1. ģimnāzijas komanda izrādījās visspējīgākie iejusties friziera, florista, pavāra, ķīmiķa, būvnieka un citās lomās, veiksmīgi izpildot desmit profesiju karjeras ekspertu uzdotos praktiskos un teorētiskos uzdevumus. Tomēr Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta specbalvu saņēma Jelgavas 4. vidusskolas komanda, kuri bija visātrākie ugunsdzēsēju tērpa uzvilkšanā, bet „Donna Bella” skaistumkopšanas salons savu simpātijas balvu pasniedz 6. vidusskolas pārstāvei Katrīnai par pārliecinošu talantu un zināšanām friziera profesijā.

Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš „Karjeras dienas” atklāšanā uzsvēra: „Viens no svarīgākajiem lēmumiem, kas jāpieņem jauniešiem, ir specialitātes izvēle, kuru apgūt pēc pamatskolas vai vidusskolas beigšanas. Savām spējām un interesēm atbilstošas profesijas izvēle var pasargāt no biežāk pieļautās kļūdas – studiju pamešana dēļ nepatikas pret izvēlēto jomu vai nespējas apgūt mācību vielu”. A. Rāviņš aicināja izmantot iespējas, iepazīt interesējošas jomas plašāk, pārliecināties, vai priekšstats par saistošo profesiju ir patiess, izvēlēties sev piemērotāko un kļūt par profesionāļiem Latvijā.

JRPIC Skolu atbalsta nodaļas Jauniešu atbalsta grupa „Jaunie līderi” ir jauniešu komanda, kas apguvusi Britu padomes izstrādātu un RJPIC atbalstītu līderapmācības programmu. Karjeras izvēles atbalsta dienas Latvijā tāpat kā citur pasaulē kļūst arvien populārākas.

Informācija sagatavota
Jelgavas pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektorā