24.1 °C, 2.7 m/s, 49.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiStudentu Folkfestivāls – 19. gadu
Studentu Folkfestivāls – 19. gadu
25/02/2008

Foto autors: Rūdolfs Ošiņš

Foto autors: Rūdolfs Ošiņš

Trešdien, 27.februārī plkst. 18.00 Latvijas Lauksaimniecības universitātes aulā 19. gadu notiks Studentu Folkfestivāls.

Studentu folkmūzikas festivāls ir viens no centrālajiem notikumiem Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) un Jelgavas kultūras dzīvē, kas 19. gadu pulcē ap simts radošu, talantīgu, drosmīgu un sirds atvērtu jauniešu – dalībnieku – un ap pustūkstoti savu atbalstītāju.

Studenti, kuri ikdienā apgūst lauksaimniecības, būvniecības, ekonomikas, mežzinātnes, informācijas tehnoloģijas un citas eksaktās un arī humanitārās zinības, pārliecinoši un prasmīgi demonstrēs arī savu muzikālo prasmi, skatuvisko meistarību vai dzejnieka dāvanas.

Kā stāsta pasākuma organizators Gints Romulis, piederību skatuvēm “Svece”, “Kilovats” un “Decibels” noteiks studentu piedāvātais mūzikas stils, kas variēs, sākot no romantiskām balādēm līdz īsti alternatīvam rokam. Savukārt uz skatuves “Dzirksts” pieklusinātā un intīmākā gaisotnē savus gara darbus paudīs studenti – dzejnieki.

Folkfestivālā savu dalību pieteikuši mūziku un dzeju cienoši studenti arī no citām Latvijas augstskolām – Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas un citām –, tādējādi vienojot studējošo jaunatni un stiprinot studentisko garu.

Par studentu māksliniecisko sniegumu spriedīs profesionāli eksperti Bērnu un jauniešu mūzikas kluba direktora mūziķa Endija Rozenberga vadībā.

Krāsaini daudzskanīgajā, skaņas mākslas žanriem un izjūtām bagātajā vairāku stundu garajā notikumā virmos 21.gadsimta studenta folklora – smeldzīgā vai līksmes pilnā brīdī tapušas dzejas rindas un „kojās” izauklētas un skandētas dziesmas, kurām skatītāji līdzi dungo, kvēli jūt, klusi ieklausās un skaļi atbalsta.

Studentu folkmūzikas festivāla viesi – dūdu un bungu mūzikas grupa „AUĻI”.
Līdzjutēji un līdzdziedātāji noteiks četru skatuvju četras skatītāju simpātijas, un dziedošo skatuvju laureāti šajā pašā vakarā uzstāsies folkfestivāla „after party” kopā ar grupu „Dabasu Durovys” klubā „Jelgavas baltie krekli”.

Folkfestivāla dalībnieku tikšanās un programmas sastādīšana 20.februārī plkst. 17.00 Studentu klubā.

LLU Studentu klubs ar šo tradīciju uztur dzīvu studentiskās identitātes garu, rosinot plaukt un augt talantiem, kas bagātina gan pašu, gan līdzcilvēkus, un topošās Latvijas inteliģences zināšanu krājumu papildina ar smalkām un trauslām mākslas stīgām.

Pirmais LLU Studentu folkmūzikas festivāls notika 1990.gadā, būdams lielisks turpinājums 1986.gadā ar milzu pacilātību pieteiktajam pirmajam Jelgavas folkfestivālam, kas bija viens no spilgtākajiem Trešās atmodas priekšvēstnešiem.

Informāciju sagatavoja: Indra Endzele, LLU žurnāla „Plēsums” redaktore, 29252108;