23.5 °C, 1.7 m/s, 43.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiIf Latvia Drošības fonds atsāk pieteikumu pieņemšanu atbalsta pasākumiem
If Latvia Drošības fonds atsāk pieteikumu pieņemšanu atbalsta pasākumiem
11/02/2008

Apdrošināšanas sabiedrības If Latvia Drošības fonds atsācis pieteikumu pieņemšanu atbalsta projektu īstenošanai. Nevalstiskās organizācijas, skolas, bērnu dārzi, jauniešu klubi, pansionāti un citas bezpeļņas organizācijas var saņemt atbalstu drošības pasākumiem vai projektiem, kas palīdz izvairīties no negadījumu riska un veicina drošību mums apkārt.

Reizi mēnesī finansējums tiek piešķirts organizācijām, kurām nav pieejami līdzekļi drošības inventāra iegādei. Palīdzība tiek piešķirta arī atstarotāju, atstarojošu apģērbu, velosipēdu ķiveru, ugunsdzēšamo aparātu, dūmu detektoru un cita inventāra iegādei vai citu drošību veicinošu pasākumu īstenošanai.

Piemēram, ar If Drošības fonda atbalstu Liepājas Internātpamatskolas jumta koka konstrukcijas tika apstrādātas, lai paaugstinātu to ugunsdrošību, kā arī tika veikti dažādi ugunsdrošības normatīvie pasākumi. Nepieciešamais ugunsdrošības ekipējums nodrošināts arī Valmieras vājdzirdīgo internātskolai. Savukārt Kalnciema vidusskola ieguva veloķiveres drošai braukšanai, bet Brocēnu vidusskola – elpināšanas manekenu, kuru izmanto pirmās palīdzības sniegšanas mācībām. Par ļoti būtisku pienākumu Drošības fonds uzskata atstarotāju lietošanas popularizēšanu un to izplatīšanu ne tikai bērniem, bet arī citu gadu gājumu cilvēkiem, jo prakse liecina, ka tieši daudzi pensionāri pārvietojas slikti apgaismotās vietās, kas diennakts tumšajā laikā tas ir bīstami.

If Latvia Drošības fonds gadā drošības pasākumiem piešķir gandrīz 9000 latu. Kopumā savas darbības laikā Drošības fonds sniedzis atbalstu vairāk nekā 30 projektiem, par kopējo summu 16 000 lati. If Drošības fonda atbalstu saņēmušas 14 skolas un bērnu dārzi, 2 bērnu nami un 12 biedrības vai nevalstiskas organizācijas visos Latvijas reģionos.

Visu informāciju un pieteikuma formu var apskatīt un aizpildīt apdrošināšanas sabiedrības mājas lapā www.if.lv.

Informāciju sagatavoja:
Zemgales NVO atbalsta centrs
Tel.: 63021910