23.5 °C, 1.7 m/s, 43.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiBukleti „Jelgava un Jelgavas rajons” 2008
Bukleti „Jelgava un Jelgavas rajons” 2008
08/02/2008

Attēla autors: Jānis Kupčs
Jelgavas pašvaldības portālā sadaļā Viesiem pieejami šī gada bukleti interesentiem „Jelgava un Jelgavas rajons” latviešu, krievu, angļu un vācu valodās.

Februāris ir mēnesis, kad notiek intensīva gatavošanās jaunajai tūrisma sezonai – tiek izdoti informatīvie materiāli ar aktuālu informāciju un notiek vairāki ievērojami starptautiska mēroga tūrisma veicināšanas pasākumi – no 4. līdz 7. februārim Rīgā notiek Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) organizētais lielākais Latvijas tūrisma prezentācijas pasākums „Buy Latvia. Buy the Baltics 2008”, bet no 8. līdz 10.februārim jau 15.reizi – ikgadējais tūrisma gadatirgus „BaltTour” Ķīpsalā, kurā tiks pārstāvēta arī Jelgava un Jelgavas rajons kopīgā stendā ar pārējiem Zemgales rajoniem.

Arī Jelgavas rajona un pilsētas Tūrisma informācijas centrs (TIC) ir sagatavojis un izdevis jaunu tūrisma ceļvedi ar interesantākajiem apskates objektiem, izklaides un atpūtas iespējām, lielākajiem pasākumiem, kā arī semināru un konferenču vietām Jelgavā un tās apkārtnē. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad buklets ir biezāks, tajā ir vairāk objektu aprakstu, krāsainu fotogrāfiju, praktiskas informācijas tūristiem, kā arī pilsētas un rajona karte. Jāņem vērā, ka bukletā atspoguļotā informācija ir orientēta uz tūristiem un pilsētas viesiem, vadoties pēc tūristu atsauksmēm un uzņēmumu īpašnieku atsaucības, kā arī no Tūrisma informācijas centra rīcībā esošās informācijas, tāpēc tajā nav atrodami visi pilsētas un rajona tūrisma pakalpojumu sniedzēji. Informatīvais materiāls ir izdots arī trīs svešvalodās – krievu, angļu un vācu – un ir bez maksas pieejams Jelgavas rajona un pilsētas Tūrisma informācijas centrā, Pasta ielā 37, Jelgavas rajona padomes 1.stāvā. Bukleta izdošanu finansē Jelgavas pilsētas dome un Jelgavas rajona padome. Bukletu elektroniskās versijas būs pieejamas arī Jelgavas pilsētas domes mājas lapā www.jelgava.lv sadaļā Viesiem un Jelgavas rajona padomes mājas lapā www.jrp.lv.

Izvērtējot tūrisma nozares rādītājus pagājušajā gadā, jāatzīmē, ka apmeklētāju skaits Jelgavas pilsētas un rajona Tūrisma informācijas centrā ir nedaudz samazinājies, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem. Vēl arvien visvairāk apmeklētāju ieradušies no Vācijas – 27%, savukārt no kaimiņiem Lietuvas un Igaunijas kopā tikai 16,6%. Veicot aptauju par tūrisma objektu apmeklējumu 2007.gadā, visapmeklētākais objekts Jelgavā ir bijis Atpūtas un sporta komplekss „Zemgale” (boulings un ledus halle), savukārt rajonā – Ložmetējkalns un Ziemassvētku kauju muzejs. Ievērojamu skaitu apmeklētāju pulcina lielākie Jelgavas pasākumi – Ledus Skulptūru festivāls, Piena, Maizes un Medus svētki, kā arī pagājušajā gadā pirmo reizi notikušais Smilšu skulptūru festivāls.

Tūrisma informācijas centrs (TIC) aicina uzņēmējus būt aktīvākiem sadarbībā ar pašvaldību un atsaucīgākiem informācijas sniegšanā, t.i. informēt par izmaiņām piedāvājumā, nogādāt centrā prezentācijas materiālus izplatīšanai tūristiem, iespēju robežās veikt apmeklētāju uzskaiti, kā arī vairāk domāt par savu pakalpojumu pielāgošanu pilsētas un rajona viesiem – t.sk. restorānu ēdienkaršu tulkošanu svešvalodās (vismaz angļu un krievu), personāla apkalpošanas un komunikācijas prasmju pilnveidošanu, bērniem draudzīgas vides veidošanu utt. Ir svarīgi atcerēties, ka Latvijas tēlu veido ne tikai Rīga, bet arī reģioni, novadi, pilsētas un pagasti, vietējie uzņēmēji un iedzīvotāji, tātad – mēs visi.

Informāciju sagatavoja
Vita Kindereviča
Jelgavas rajona un pilsētas TIC galvenā speciāliste