16.7 °C, 2.5 m/s, 73.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAicina konkursam pieteikt Jelgavas izgaismotākos objektus
Aicina konkursam pieteikt Jelgavas izgaismotākos objektus
28/11/2007

Jelgavas pašvaldība no 1. decembra izsludina konkursu „Gaišākais pilsētvides objekts”, kam jelgavnieki aicināti pieteikt pilsētas iestādes, uzņēmumus, veikalus, privātmājas un daudzdzīvokļu namus, kas pirms Ziemassvētkiem un Gadumijas izceļas ar savu rotājumu un izgaismojumu.

Ar mērķi veicināt pilsētnieku iesaistīšanos Jelgavas rotāšanā un izgaismošanā gada pēdējo svētku laikā Jelgavas pašvaldība organizē konkursu „Gaišākais pilsētvides objekts”, kas notiks jau trešo reizi. Pašvaldības izpilddirektora vietnieks un konkursa komisijas vadītājs Vilis Ļevčenoks atzīst, ka pilsēta gadu no gada svētkos kļūst krāšņāka, skaistāka, un tas ir visu jelgavnieku kopīgais nopelns, savu apkārtējo vidi padarot īpaši sakoptu un krāšņu.

Konkursā tiks vērtēta objekta atbilstība svētku tradīcijām un pilsētvidei, noformējuma gaumīgums. Pieteiktie objekti tiks vērtēti piecās kategorijās: pašvaldības iestādes un uzņēmumi; tirdzniecības centri un lielveikali; mazie uzņēmumi; privātās dzīvojamās mājas, daudzdzīvokļu ēkas (balkoni). Katrā nominācijā tiks noteikti trīs uzvarētāji, kas saņems naudas balvas. Pēc vērtētāju ieskatiem konkursa dalībniekiem – objektu īpašniekiem vai apsaimniekotājiem – var tikt piešķirtas arī veicināšanas balvas.

Vērtēšanas komisijas sastāvā ir pašvaldības izpilddirektora vietnieks Vilis Ļevčenoks, ainavu arhitekts Andrejs Lomakins, galvenais mākslinieks Georgs Svikulis, pašvaldības aģentūras „Pilsētsaimniecība” speciālistes Zane Ķince, Ilze Gamorja un Jelgavas pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Iveta Šurma.

Ja pilsētas teritorijā īpaši izceļams kāds skaisti izgaismots, izrotāts objekts – vai tā būtu pašu, vai kaimiņa māja, dzīvokļa balkons, pašvaldības iestāde, uzņēmums, veikals vai tirdzniecības centrs – Jelgavas pašvaldība aicina to pieteikt konkursam no šī gada 1. līdz 20. decembrim Jelgavas pašvaldības Informācijas aģentūrā vai pa tālruni 3005522.

Informāciju sagatavoja
Egita Veinberga
Preses sekretāre