18.3 °C, 1.5 m/s, 81.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiStudentu klubs aicina uz Ziemassvētku balli Jelgavas pilī
Studentu klubs aicina uz Ziemassvētku balli Jelgavas pilī
27/11/2007

15.decembrī pulksten 20.00 Jelgavas pilī notiks Ziemassvētku balle, tās viesiem sniedzot prieku košu sajūtu gammā.
Kā stāsta Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Studentu kluba vadītāja Anita Prūse, Ziemassvētku ballē atplaukst agrākās Kurzemes hercogistes krāšņā rota – Jelgavas pils –, kurā pirms gandrīz trim gadsimtiem skanējuši Kurzemes hercoga E.J.Bīrona, Francijas karaļa Luija XVIII un citu augstmaņu soļi; šeit piedzīvojumus meklējis arī dēkainis Kazanova.

Slavenā Krievijas galma arhitekta F.B.Rastrelli projektētajā pilī svinīgi un ar pietāti savīta pagātne un tagadne, un balles viesi, pils sveču gaismas un noslēpumainās romantikas apņemti, kļūst par galminiekiem – brīnišķi starojošām princesēm un galantiem prinčiem –, bez ikdienības maskas un korporatīvās vides saistībām. Vidi rotā cilvēki, un arī šo senatnes elpas un leģendu apvīto 18.gadsimta celtni ar savu smaidu, klātbūtni un līdzdarbošanos daiļo tās viesi, tiekoties gada skaistākajā ballē Jelgavas pilī, kurai nākamgad atzīmējam 270 gadu jubileju.

Vienlaikus septiņās vietās – vairākās zālēs, gaiteņos, vītņu kāpnēs, cokolstāva spoguļzālē – orķestra skaņas mīsies ar salsas un Latīņamerikas ritmiem, vijoles un saksofona spēli, solo un kora dziedājumiem un balles dejām, svētku virpulim iesākoties ar polonēzi un pirmo valsi.

Muzicēs Jelgavas bigbends Raita Ašmaņa vadībā, brāļi Petrauski, cilvēks orķestris – Māris Balaško, tenors Jānis Kurševs, „Pētersonbends”, koncertgrupa „Bellaccord”, muzikālā apvienība „Tik un tā” un citi mākslinieki.

Piesātinātos nakts notikumus pils trīs stāvos papildinās spēles, atrakcijas, laimes liešana, austrumzemju relaksācijas zāle ar ūdenspīpēm, vairākas kafejnīcas un meistardarbnīca, kur viesi varēs rotāt piparkūku sirdis un, glīti iesaiņotas, dāvāt saviem mīļajiem.
Svētku gaismas, kas Pils parkā uzmirdzēs, balles viesiem dodoties mājup, būs kā vēstījums Jelgavas pils jubilejas gada pasākumu virknei.

Ieejas kartes tikai iepriekšpārdošanā LLU Studentu klubā (Lielajā ielā 4), no 28.novembra plkst. 9.00 līdz 15.00.
Ieeja pilī tikai vakartērpos.

Tālrunis: 3005655. Programmu skatīt: www.llu.lv.

Informāciju sagatavoja
Indra Endzele
LLU žurnāla „Plēsums” redaktore