22.5 °C, 5.4 m/s, 72.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSadarbība uzlabos bērnu un pusaudžu drošību
Sadarbība uzlabos bērnu un pusaudžu drošību
17/10/2007

Piektdien, 19. oktobrī, plkst. 14.30 Jelgavas Reģionālajā pieaugušo izglītības centrā notiks starptautiska konference „Liels un mazs drošā pilsētā”. Konferences laikā tiks parakstīts savstarpējās Sadarbības memorands, kas apliecinās Jelgavas Domes, Valsts policijas, uzņēmēju un Latvijas vecāku apvienības „VISI” gatavību apvienot spēkus iespējas iesaistīties drošas sabiedrības veidošanā.

Jelgavas Domes, Valsts policijas un biedrības “Vecāki Jelgavai” rīkotās starptautiskās konferences “Liels un mazs drošā pilsētā” mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību un iegūt starptautisku atbalstu brīvprātīgai darbībai un pilsoniskai līdzdalībai drošības paaugstināšanas pasākumos, noskaidrot sociāli atbildīgas politikas ieguvumus.
Konferences noslēgumā Valsts policijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Vecāku apvienības “Vecāki izglītībai, sadarbībai, izaugsmei” (VISI)
un Jelgavas Domes vadības pārstāvji parakstīs Sadarbības memorandu par sociāli atbildīgu politiku un sabiedrības iesaistīšanu, aizsākot plašākas un koordinētākas vecāku apgaitas Latvijā. Memorands apliecinās vēlmi sadarboties, lai palielinātu sabiedrisko drošību, uzņēmēju sociālo atbildību, mazinātu atkarību izraisošo vielu izplatību bērnu un pusaudžu vidū, veidotu izglītotu sabiedrību un veicinātu iedzīvotāju apzinīgumu.

„Šo piecu gadu laikā, kamēr darbojas brīvprātīgo vecāku organizācija „Vecāki JELGAVAI”, mēs esam ne tikai īstenojuši vairākus nozīmīgus projektus, bet arī iedvesmojuši citu pilsētu vecākus sekot mūsu piemēram. Būtiski, ka šīs starptautiskās konferences ietvaros tiks noslēgts savstarpējās Sadarbības memorands starp dažāda līmeņa organizācijām un institūcijām. Tas nozīmē, ka mūsu organizācijas darbībai pieaug ne tikai sekotāju skaits, bet mūsu mērķus ir sadzirdējušas tās institūcijas, ar kuru palīdzību varam stiprināt savu mērķu īstenošanu,” stāsta biedrības „Vecāki JELGAVAI” vadītājs un biedrības „Latvijas vecāku apvienība „VISI”” priekšsēdētājs Kārlis Boldiševics.

Konferencē piedalās pārstāvji gan no Latvijas pašvaldībām, kurās notiek vecāku apgaitas vai izveidotas vecāku domes, gan arī viesi no Dānijas, kur jau vairāk kā 20 gadus notiek vecāku nakts patruļas un šāda brīvprātīgā kustība tiek saukta par “Nakts kraukļiem”.

Biedrība „Vecāki JELGAVAI” tika izveidota 2002. gadā. To dibināja Jelgavas izglītības iestāžu vecāki un tās galvenais uzdevums bija rūpēties par jauniešu tiesībām uz labu izglītību un drošu vidi. Savus mērķus organizācija sasniedz īstenojot dažādus projektus, piemēram, rīkojot vecāku nakts „patruļas”, kuras kā pozitīvu praksi ir pārņēmusi Rīgas, Tukuma un citu Latvijas pilsētu vecāki.


Informāciju sagatavoja
Egita Veinberga
Preses sekretāre
3005558, 22018370