19 °C, 5.2 m/s, 66.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLLU noslēgts kārtējais sadarbības līgums
LLU noslēgts kārtējais sadarbības līgums
18/09/2007

Otrdien, 18. septembrī noslēgts kārtējais sadarbības līgums starp Latvijas Lauksaimniecības universitāti un SIA „Microsoft Latvija”.

Rektorātā, klātesot visu deviņu fakultāšu dekāniem un struktūrvienību vadītājiem, minēto dokumentu parakstīja universitātes rektors Juris Skujāns un SIA „Microsoft Latvija” valdes loceklis Sandis Kolomenskis.
Parakstot sadarbības līgumu, abas puses vienojās, ka turpmākajos trīs gados un, pēc līguma pagarināšanas, arī turpmāk sadarbību attīstīs, lai LLU veicinātu esošo studiju programmu pilnveidošanu un jaunu ieviešanu, nodrošinātu elastīgu augstas kvalitātes mācību procesu jaunākajās tehnoloģijās, kvalificētu informācijas tehnoloģiju speciālistu sagatavošanu atbilstoši nozares vajadzībām, nodrošinātu studentiem un mācību spēkiem piekļuvi visjaunākajām tehnoloģijām, veicinātu zinātnisko darbību LLU.

Tāpat puses vienojās, ka katram studiju gadam izstrādās konkrētu rīcības plānu, kas ietver priekšlikumus par jaunu akadēmisko vai profesionālo kursu ieviešanu vai integrēšanu studiju procesā. Tāpat rīcības plāns ietver mācībspēku nepieciešamo izglītošanu, vieslektoru uzaicināšanu, mērķauditorijas apraksta izstrādāšanu un lekciju grafika sastādīšanu.

Pašreizējā studiju gada rīcības plānā, piemēram, nozīmīgu vietu ieņem Microsoft IT Academy programmas ieviešana un attīstība. Tā paredz LLU mācībspēku izraudzīšanos, sagatavošanu un sertificēšanu, kā arī nepieciešamo mācību materiālu nodrošināšanu minētās programmas apguvei. Paredzēts, ka jau šinī gadā ieviesīs un pasniegs piecus Microsoft oficiālos mācību kursus, izglītojot aptuveni 150 studentus. Bez tam paredzēts atbalstīt LLU mācībspēku dalību starptautiskās konferencēs Maltā un Portugālē, uzaicināt vieslektorus, kuri iepazīstinās ar Microsoft produktiem, programmatūras iespējām un nākotnes attīstības tendencēm.
No jaunajā sadarbības līgumā ietverto pasākumu īstenošanas lielākie ieguvēji būs vairāk nekā 300 studentu, kuri mācās universitātes jaunākajā – Informācijas tehnoloģiju fakultātē, kā arī viņu mācībspēki. Taču abu institūciju sadarbība veicinās arī zinātnes un tālākizglītības attīstību LLU, Jelgavā un visā Zemgales reģionā.

Līdz šim LLU jau noslēgusi sadarbības līgumu ar tādām ražošanas kompānijām kā SIA „Knauf ”, SIA „DeLaval”, SIA „Kesko – Agro”, A/S „Ķekava” un citām.

Informāciju sagatavoja
Juris Kālis,
LLU Preses daļas vadītājs
Tālrunis 3028085, 29144960.