19.3 °C, 5.2 m/s, 61.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiMudina apkalpošanas jomas uzņēmumus pārvērtēt biznesa prioritātes
Mudina apkalpošanas jomas uzņēmumus pārvērtēt biznesa prioritātes
13/09/2007

10.un 11.oktobrī, jau sesto reizi notiks konference Laba Servisa Dienas, kuras mērķis ir celt apkalpošanas līmeņa kvalitāti Latvijā, aicinot uzņēmumus novērtēt un adekvāti motivēt savus darbiniekus, vienlaikus arī uzlabojot pakalpojumu jomas speciālistu profesijas tēlu sabiedrības acīs.

Pašreizējā situācija Latvijas darba tirgū lielākās galvassāpes sagādā tieši klientu apkalpošanas jomas uzņēmumiem, jo tie visvairāk izjūt darbaspēka trūkumu, tomēr, kā secina Laba Servisa Dienu rīkotāji, lielā mērā servisa jomas problēmas saistās nevis ar ārējiem apstākļiem, bet gan ar darba devēju attieksmi.

Pēdējos gados Latvijas apkalpošanas nozares uzņēmēji arvien labāk apzinās klientu servisa darbinieku nozīmīgo lomu biznesa attīstībā un reputācijas veidošanā, jo darbinieku tiešā saikne ar esošajiem un potenciālajiem klientiem rada apmeklētājos vēlmi atgriezties – vai turpretī neatgriezties un izplatīt negatīvu informāciju apkārtējiem cilvēkiem. Ar katru gadu uzņēmumu vadītāji arvien spilgtāk izjūt, ka darbinieki ir viņu vērtīgākais resurss, jo īpaši apstākļos, kad darbinieku trūkst. Tomēr šī apziņa bieži vien paliek teorētiska un nerealizējas vadītāju darbā.

LabsServiss.lv projekta vadītāja Latvijā Anda Orlova norāda, ka vadītājiem joprojām trūkst izpratnes par darbinieku neatsveramo nozīmi viņu panākumos vai attiecīgi zaudējumos. Ir daudz iemeslu, kāpēc lai cilvēks neizvēlētos darbu servisa jomā – zemais atalgojums, darba grūtības pakāpe un stress, kā arī latviešu ziemeļnieciskā mentalitāte, kas nav vērsta uz atvērtību. Pašreizējā ekonomiskā situācija ietekmē arī cilvēku domāšanu un nerosina paust patiesas rūpes par citiem cilvēkiem, tomēr kā vadītājiem, tā darbiniekiem un arī pašiem klientiem būtu jāpatur prātā, ka pozitīva attieksme un smaids taču neko nemaksā, toties spēlē nenovērtējamu lomu finansiālo un emocionālo ieguvumu izteiksmē.

Plašāk par darbinieku motivācijas sistēmām, spēcīgas komandas veidošanu, darbinieku novērtēšanu un klientu lojalitātes stimulēšanu runāsim Laba Servisa Dienu VI konferences pirmajā dienā, kas veltīta klientu servisa vadītājiem. Savukārt konferences otrā diena paredzēta pašiem darbiniekiem, palīdzot viņiem veiksmīgāk komunicēt ar klientiem, novērst konfliktus un iebildumus, kā arī apgūstot pozitīvās domāšanas principus. Apkalpošanas līmenis Latvijā šķiet neapmierinošs daudziem, bet tikai retais apzinās, ka pozitīvās pārmaiņas ir mūsu pašu – vadītāju, darbinieku un sabiedrības attieksmes jautājums.

Plašāka informācija par konferenci projekta mājas lapā:
www.labsserviss.lv vai pa tālruni 67272769.

Informāciju sagatavoja Anda Orlova, LabsServiss.lv projekta vadītāja Latvijā.