19.7 °C, 4.3 m/s, 53.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavnieki starptautiskajās sadraudzības sporta spēlēs gūst panākumus
Jelgavnieki starptautiskajās sadraudzības sporta spēlēs gūst panākumus
12/09/2007

Nedēļas nogalē no 7. līdz 9.septembrim Jelgavas pilsētas sadraudzības pilsētā – Šauļos notika VIII starptautiskās sadraudzības sporta spēles „Šauļi 2007”. Jelgavu ar labiem rezultātiem pārstāvēja sportisti smaiļošanā un kanoe airēšanā, peldēšanā, BMX, boksā un volejbolā.

Par rezultātiem gandarīti gan sportisti, gan viņu treneri. Peldētāji dažādās disciplīnās izcīnīja piecas zelta medaļas (Ilona Badune, Viktorija Paegle), piecas sudraba medaļas (V. Paegle, Krišjānis Bušs, Jana Kudrjavceva) un piecas bronzas medaļas (J. Kudrjavceva, Aleksandrs Kapšaņinovs, Agnese Bikoviča).

Treneru Sergeja Vasjkova un Gunta Malēja audzēkņi savās svara kategorijās džudo izcīnīja četras pirmās vietas (Marina Mazure, Jekaterina Žalnere, Vladimirs Abramovs un Vladimirs Sidoruks), otro vietu (Ņikita Matosovs) un trešo vietu (Ņikita Petrovs).

Boksa turnīrā uz goda pjedestāla stājās trenera Aleksandra Zahārova audzēkņi – Mārtiņš Gavars (1.vieta) un Artjoms Membetovs (3.vieta).

BMX sporta kluba „Mītavas kumeļi” sportisti Šauļu atklātajā čempionātā, kas paralēli bija arī Prezidenta kausa izcīņa, sešgadīgo vecuma grupā izcīnīja 1.vietu (Vanesa Buldinska), 13-14 gadu vecuma grupā – 3.vietu (Roberts Bāriņš), 10 gadu vecuma grupā – 5.vietu (Rihards Buldinskis). Savukārt, Lietuvas atklātā čempionāta BMX, 3.kārtā savās vecuma grupās Roberts Bāriņš finišēja otrais, bet Vanesa un Rihards Buldinski – piektie.

Nepārspētas palika mūsu volejbolistes, aiz sevis atstājot pārējās turnīra komandas.

Paralēli citām sacensībām, Šauļu Telšu ezerā sacentās smaiļotāji un kanoe airētēji no trijām komandām. Jelgavu pārstāvēja sporta kluba KC sportisti, treneres Ilzes Bomes vadībā. Par divkāršu uzvarētāju kļuva Ģirts Ločmelis, kurš uzvarēja jaunākās grupas kanoe airētāju braucienā vieniniekā un kopā ar Deivu Predibailo arī divniekā. Deivam P. vieniniekā otrā vieta. Vecākās grupas smaiļotājiem tikai nedaudz līdz godalgām pietrūka Tomam Krastenbergam un Gundaram Kalnam smailīšu divniekā- viņiem 4.vieta. Arī jaunākās grupas smailīšu divnieks Aleksandrs Lebedevs un Daniels Dementjevs finišēja ceturtie.

Informāciju sagatavoja
Jelgavas PI „Sporta servisa centrs”