24.2 °C, 2 m/s, 39.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas pedagogi saņem naudas balvas
Jelgavas pedagogi saņem naudas balvas
29/08/2007

Attēla autors: Jānis Kupčs

Attēla autors: Jānis Kupčs

Augustā visi Jelgavas pedagogi saņēma naudas balvu – 50 latus, ko pilsētas mācībspēkiem šogad piešķīrusi pašvaldība ar mērķi sniegt materiālu atbalstu, gatavojoties jaunajam mācību gadam.

Šogad Jelgavas pašvaldība pirmo reizi vairāk nekā 1150 pilsētas izglītības iestāžu pedagogiem piešķīra naudas balvu 50 latu apmērā, lai sniegtu materiālu atbalstu, gatavojoties jaunajam mācību gadam.

Pedagogu motivācijai strādāt Jelgavā palīdz arī pašvaldības atbalsts tālākizglītībai, un, ja ir nepieciešams – tiek meklēti risinājumi dzīvesvietas nodrošināšanā.

„Izglītības pieaugošā nozīmē Jelgavas pilsētas attīstībā un ekonomiskajā izaugsmē pēdējos gados tiek mērķtiecīgi veicināta – dome šī gada vislielāko finansējumu no pilsētas pamatbudžeta iedalījusi tieši izglītības nozarei, kas ir 33% no pamatbudžeta kopējā apjoma. Līdzekļi galvenokārt tiek izlietoti izglītības vides pilnveidošanai, kas ir svarīgi ne vien skolēnam, bet arī pasniedzējam. Savukārt dāvana, ko šomēnes saņem 1150 pilsētas pedagogi, būs atbalsts, gatavojoties mācību gadam, jo katra darba cēliena sākums prasa jaunus mācību materiālus, kancelejas preces, kuru iegādei skolotājiem jātērē arī savi līdzekļi,” stāsta Jelgavas Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

Kopumā Jelgavas Dome pedagogu atbalstam atvēlējusi 57550 latu, no kuriem 50550 latu dāvanā saņems 1011 pašvaldības izglītības iestādēs strādājošie pedagogi, bet 7000 latu – kā papildu dotācijas – piešķirti arī 140 privāto izglītības iestāžu skolotājiem.

Jelgavas Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza uzskata: „Ļoti svarīgi ir novērtēt pedagoga darbu. Tā var būt pateicība, atzinība, naudas balva. Pateicības un atzinības rakstus parasti saņem labākie pedagogi par īpašiem nopelniem bērnu un jauniešu izglītošanā. Bet, uzsākot šo mācību gadu, naudas balvu saņem katrs pilsētā strādājošs skolotājs. Šāds pašvaldības uzmanības apliecinājums katram pedagogam vēlreiz norāda, ka izglītība ir pilsētas prioritāte un novērtēts tiek katra pedagoga ieguldījums.”
Jelgavā šobrīd ir mazāk par desmit brīvām skolotāja likmes vietām.

Informācija sagatavota
Jelgavas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā
3005558, 22018370