22.5 °C, 5.2 m/s, 44.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiNoskaidroti sakoptākie Jelgavas pilsētas objekti (apskatāma fotogalerija)
Noskaidroti sakoptākie Jelgavas pilsētas objekti (apskatāma fotogalerija)
23/06/2007

Attēla autors: Jānis Kupčs

Izstādes iela 2A – II vieta Sakoptākais privātmājas dārzs 2007

Sestdien, 23. jūnijā plkst.12:00 Jelgavas pašvaldības priekšsēdētājs Andris Rāviņš Zāļu tirgus laikā skvērā aiz kultūras nama godinās čaklākos pilsētas dzīves telpas uzturētājus, pasniedzot balvas, kas nopelnītas Jelgavas pašvaldības organizētajā konkursā „Sakoptākais pilsētvides objekts”.

Jelgavas pašvaldības organizētajam konkursam, kas notiek jau vairākus gadus, jelgavniekiem bija iespēja izvērtēšanai pieteikt viņuprāt sakoptākos objektus pilsētā.

Vērtēšanas komisija, apsekojot un izvērtējot konkursam pieteiktos 30 sakoptākos objektus, par uzvarētājiem atzinusi zemāk minētos objektus.
Nominācijā Zaļākais loga, lodžijas, balkona noformējums uzvarēja dzīvojamā māja Bērzu ceļā 43.
Vērtējot privātmājas dārzus, par sakoptāko tika atzīts dārzs Parka ielā 15. Konkursā 2. vietu dala dārzi Stadiona ielā 14, Ziediņu ceļā 3 un Izstādes ielā 2a, bet trešo vietu ieguva dārzs Lāčplēša ielā 22. Žūrijas atzinību izpelnījies arī augļudārzs Viršu ielā 32.

Kā ierasts, nominācijā Sakoptākais daudzdzīvokļu mājas pagalms tiks vērtēts pilsētas sētnieku darbs, jo, tieši, pateicoties šo cilvēku čaklumam daudzi pilsētas pagalmi ir kļuvuši par paraugu pat atsevišķu privātmāju īpašniekiem.
Par labākajiem atzīti četru māju pagalmu sakopēji – Natālija Borisova (I iecirknis), Marija Moisejeva (II iecirknis), Ludmila Ivanova (Pārlielupes iecirknis) un Valentīna Šustere (Helmaņa iela 2a). Šajā nominācijā žūrijas atzinību izpelnījušies arī Zvejnieku ielas 15. nama un Asteru ielas 14a daudzdzīvokļu māju pagalma apsaimniekotāji.

Nominācijā Sakoptākā iela kā labākā atzīta Avotu ielas 12., 14., 16. un 21. mājas ar dārziem.
Nominācijā Sakoptākais uzņēmums, iestāde, valsts vai pašvaldības iestāde augstāko novērtējumu 1. vietu – ieguva Jelgavas Pils parks, 2. vietā ir lielveikals „Elvi”, pirmsskolas izglītības iestāde „Rotaļa”, Vasarassvētku draudze „Žēlastība”, bet trešajā vietā ierindojās veikals „K – Rauta”.

Vērtēšanas komisija izsaka pateicību Aptiekai Akadēmijas ielā 2, māju Zirgu ielā 30. un 40., Pūru ceļa 9., 23., 25., Satiksmes ielas 20., 2. līnijas26c, Bebru ceļa 29a, 31., Lāču ielas 33., 33b, 33c, Platones ielas 15., Helmaņa ielas 2a, 3, Māras ielas 1. un Kadiķu ielas 1a apsaimniekotājiem un sakoptas dzīves telpas uzturētājiem.

Balvu kopējais fonds ir 4,5 tūkstoši latu. Galveno balvu – pļaujmašīnu saņems nominācijas Sakoptākais privātmājas dārzs uzvarētāji. Pārējo konkursa nomināciju uzvarētāji balvā saņems dāvanu kartes no veikaliem „VIVO centrs” un „K – Rauta”. Dāvanu karti izlozes kārtībā saņems arī viens no sakoptāko objektu pieteicējiem.

Vērtēšanas komisija loceklis Jelgavas pašvaldības Būvvaldes ainavu arhitekts Andrejs Lomakins atzīst: „Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieteikumu ir vairāk – cilvēki kļuvuši aktīvāki un iesaistās savas sētas un apkārtējās vides labiekārtošanā. Šis fakts ļoti priecē, taču arī komisija kļuvusi stingrāka un godalgotas vietas gūst tie apsaimniekotāji, kuri ir ieguldījuši lielāko darbu vides kopšanā.”

Informāciju sagatavoja
Egita Veinberga
Preses sekretāre
3005558; 22018370