22.5 °C, 5.2 m/s, 44.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLīgojam Jelgavā!
Līgojam Jelgavā!
22/06/2007

Jelgavas Dome un aģentūra „Kultūra” piedāvā svētku programmu – Līgojam Jelgavā. Atšķirībā no citām svētku norises vietām, Jelgava dāvina visiem līgo svētkus bez ieejas maksas!

Ar alus un siera baudīšanu, 17.jūnijā svētkus Jelgavā ieskandināja Liepājas teātris ar R.Blaumaņa mūžam jauno izrādi „Skroderdienas Silmačos” Jelgavas kultūras namā.

Visi aicināti sestdien, 23.jūnijā, no plkst. 10:00 līdz 14:00 uz Zāļu tirdziņu skvērā aiz Jelgavas kultūras nama. Turpat plkst. 11:00 Jelgavas pašvaldības priekšsēdētājs Andris Rāviņš sveiks jaundzimušos pilsētniekus, savukārt 12:00 īpaši tiks sumināta viena Līga un seši mazie Jāņi, kas dzimuši pēc pagājušajiem Līgo svētkiem.

Laikraksts „Zemgales Ziņas” paziņos, kuru mūsu novada Jāni lasītāji izraudzījuši par cienīgu nominācijai „Ašākais Jānis 2007”, savukārt pilsētas Dome paziņos sakoptākās dzīves telpas konkursa uzvarētājus.

Līdz pat plkst. 14.00. plašas kultūras programmas pavadījumā, būs iespēja iegādāties līgošanai nepieciešamās Jāņuzāles, kalmes, meijas, vainagus, sieru, amatnieku izstrādājumus un citas noderīgas lietas.

Vakarā no plkst. 20.00 līdz pat saullēktam, Pils saliņa līgotājus gaidīs lustīga līgošana ar bagātīgu programmu, kuru vadīs aktieris Varis Vētra.

Gada īsākajā naktī līgotāji varēs baudīt Nacionālā teātra vokāli instrumentālā ansambļa „Šņāci Minna!” un solistu Andra Daņiļenko un Rūdolfa Plēpja priekšnesumus, dziesmas no uzveduma „Lido, pasta balodīt!”, kuras izpildīs Anta Eņģele, Tija Kalniete un Marko. Par nakts mistiku gādās cirka iluzionisti, žonglieri.

Apmeklētāju priekam dziedās Dailes teātra aktieru kvartets „Ilga” (aktieri Gundars Silakaktiņš, Juris Vizbulis un Lauris Subatnieks) un trīs tenori (Miervaldis Jenčs, Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis).

Līgo nakts noslēgumā saullēkta deju maratons.

Lustīgu līgošanu Jelgavā vēlot,
Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūra „Kultūra”