22.5 °C, 5.2 m/s, 44.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiApstiprina Jelgavas pašvaldības Publisko pārskatu
Apstiprina Jelgavas pašvaldības Publisko pārskatu
21/06/2007

Ceturtdien, 21.jūnijā, Jelgavas Dome apstiprina Jelgavas pilsētas pašvaldības 2006. gada Publisko pārskatu, kas interesentiem ir pieejams šajā mājas lapā sadaļā Pašvaldība, Dokumenti, Publiskie pārskati.

Pieņemts lēmums izsludināt konkursu par tiesībām projektēt un būvēt daudzstāvu dzīvojamo māju kompleksu Kārklu ielā 6. Lēmums paredz, ka pašvaldība ar konkursa uzvarētāju dibinās kopuzņēmumu, ieguldot tās pamatkapitālā pašvaldības īpašumā esošo zemes gabalu 81249 kvadrātmetru platībā. Nekustamo īpašumu tirgus vērtības pašreizējie aprēķini ļauj prognozēt, ka pēc būvniecības projekta realizācijas pašvaldība savā īpašumā varētu iegūt apmēram 40 dzīvokļus.

Savukārt lēmums par Jelgavas sākumskolas reorganizāciju paredz, ka ar šī gada 1.jūliju Jelgavas Sākumskola tiek reorganizēta par pirmsskolas izglītības iestādi.Ar 1.septembri iestādē tiks atvērtas trīs pirmsskolas izglītības grupas, kas nodrošinās iespēju apmeklēt bērnudārzu vēl apmēram 70 bērniem. Savukārt Sākumskolas otrās trešās un ceturtās klases skolēni pamatizglītības iegūšanu turpinās Jelgavas 3.pamatskolā un Jelgavas 4.pamatskolā.

Jelgavas Domes deputāti šodien nolēma pilnvarot Jelgavas Domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu parakstīt izlīgumu civiltiesiskajā strīdā starp Jelgavas domi un sabiedrību ar ierobežotu atbildību „BaltDelAero” lietā par nomaksas pirkuma līguma izbeigšanu un īpašuma tiesību atzīšanu. Izlīgums paredz, ka puses atzīst par izbeigtu 1997. gada15. septembrī starp Jelgavas domi un SIA „BaltDelAero” noslēgto nomaksas pirkuma līgumu, ar kuru pārdots uz nomaksu lidlauks „Jelgava”. Jelgavas Dome neatmaksā SIA „BaltDelAero” samaksāto pirkuma maksu 336 064 latu.
Jelgavas domes īpašumā tiek atdots atpakaļ viss lidlauks „Jelgava” saskaņā ar 1997. gada 15. septembra nomaksas pirkuma līgumu, tajā skaitā daļa no betona plātnēm, kuras ir funkcionāli nepieciešamas lidlauka pacelšanās – nolaišanās joslas (800 metru garumā, 20 metru platumā), lidlauka izbraukšanas joslu un lidmašīnu stāvlaukumu ekspluatēšanai saskaņā ar Latvijas republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

Domes sēdē tika nolemts apstiprināt Jelgavas pašvaldības aģentūras „Zemgales INFO” publisko pakalpojumu izcenojumus.

Informāciju sagatavoja
Egita Veinberga
Preses sekretāre
3005558; 22018370