17.2 °C, 4 m/s, 69 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPiena diena
Piena diena
08/06/2007

Svētdien, 17.jūnijā, plkst. 10.30 Jelgavas rajonā Vircavas pagastā z/s Lāčplēši Latvijas Jauno Zemnieku klubs aicina 7.-12. klašu skolēnus apmeklēt Piena dienu.

Dienas gaitā būs iespēja iepazīties ar piena saimniecības darba specifiku, atrast atbildes uz āķīgiem jautājumiem, piedalīties nelielā sacensībā, nopelnīt vērtīgas balvas un saņemt bonusa punktus.
Zinoši saimnieki pastāstīs par nepieciešamajām profesijām piena pārstrādes nozarē, skolu pārstāvji – par iespējām iegūt attiecīgo kvalifikāciju.
Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja degustēt dažādus piena produktus un piedalīties skolēnu izgudroto produktu vērtēšanā.
Karjeras dienu viesi par aktīvu dalību saņems īpašas „pases” ar nopelnīto punktu skaitu. Ar tām varēs apmeklēt arī turpmākos karjeras dienu pasākumus un sakrāt vēl papildus punktus. Visvairāk punktu sakrājušie dalībnieki noslēguma pasākumā Jelgavā „Piena, Medus un Maizes” svētkos saņems lielo balvu – velosipēdu. Savukārt konkursa „Medusmaize ar pienu” dalībnieki cīnīsies par komandas ceļazīmi ceļojumam uz ārzemēm.

Latvijas Jauno Zemnieku klubs (JZK) sadarbībā ar Zemkopības ministriju organizē Karjeras dienas laukos „Piens. Medus. Maize”. Karjeras dienu mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar lauksaimniecības nozarēm, kuras specializējas piena, medus, maizes un to izstrādājumu ražošanā un pārstrādē.
Karjeras dienas norisināsies gandrīz katrā Latvijas rajonā, kādā lauku sētā vai pārstrādes uzņēmumā vienu dienu ar konkrētu pasākuma sākuma laiku.
• Piena nedēļa notiek no 13.06 – 20.06,
• Medus nedēļa no 18.07 – 25.07,
• Maizes nedēļa no 18.08 – 25.08.
Projekta noslēgums un punktu skaitīšana notiks “Piena, maizes un medus” svētkos Jelgavā, 25. augustā. Jaunieši sacentīsies, parādot savas zināšanas un asprātību interaktīvos uzdevumos.
Lūdzam iepriekš pieteikt savu dalību JZK birojā pa tālruni 63027168, 26619432 vai e-pastu

Informāciju sagatavoja biedrības „Latvijas Jauno Zemnieku klubs” izpilddirektore Skaidrīte Dzene