17.2 °C, 4 m/s, 69 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPašvaldība rod iespēju pilsētas skolēniem vasarā strādāt algotu darbu
Pašvaldība rod iespēju pilsētas skolēniem vasarā strādāt algotu darbu
06/06/2007

Attēla autors: Jelgava pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektors

Attēla autors: Jelgava pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektors

Jelgavas pašvaldība šovasar sniedz lielisku iespēju 60 skolēniem iesaistīties pilsētas labiekārtošanā, iegūt darba iemaņas un pieredzi. Šomēnes puse skolas bērnu darbu jau uzsākuši pašvaldības aģentūrā „Pilsētsaimniecība”, kur strādās līdz 1.jūlijam, savukārt pārējie darbu sāks nākamajā mēnesī un turpinās strādāt līdz 1.augustam.

Šovasar darbs tiek piedāvāts tai skolēnu vecuma grupai, kuriem vasaras sezonā sameklēt darbu ir salīdzinoši grūti, proti, vecumā no 13 līdz 15 gadiem.

Jelgavas Skolēnu domes priekšsēdētājs Vitālijs Siliņš stāsta: „Sadarbībā ar Jelgavas pašvaldību skolēnu dome bija apņēmusies informēt izglītības iestāžu audzēkņus par iespēju strādāt vasaras laikā. Veicām aptauju un secinājām, ka atsaucība no skolēnu puses ir liela. Piemērām no Jelgavas 2. pamatskolas pieteicās 20 skolēnu, 5. vidusskolā – 25. Jāatzīst, ka lielākā interese bija septiņklasnieku vidū., kuri ir vecumā no 13 līdz 14 gadiem, šī viņiem būs pirmā iespēja strādāt algotu darbu”.

Visiem skolēniem pašvaldība apmaksātu darbu nevar nodrošināt, tāpēc interesentu pieteikumi tika rūpīgi izvērtēti. Priekšroka tika dota skolēniem, kuri nāk no maznodrošinātām ģimenēm. Ar skolēna piekrišanu ziņas par viņu sniedza sociālais pedagogs, skolotājs vai darbinieks no izglītības iestādes administrācijas. Kā arī uzmanība tika pievērsta skolēna motivācijai un tam, vai skolēnam šī būs pirmā iespēja gūt darba pieredzi.

Iespējas nodarbināt skolēnus vasaras sezonā radusies pateicoties pašvaldības aģentūras „Pilsētsaimniecība” atsaucībai, Jelgavas Sabiedrības integrācijas centram un Jelgavas Bērnu un jauniešu centram “Junda” – nometnē „Lediņi”.

Kā informē speciālisti no Jelgavas pašvaldības aģentūras „Pilsētsaimniecība”, lai arī pirmajā dienā dokumentus noformēt neieradās visi skolēni, kas bija pieteikušies – brīvās vietas tika piedāvātas tiem, kas arī bija izteikuši vēlēšanos strādāt, bet palika „rezervistos”.

Neierašanās iemesli galvenokārt ir saistīti ar neplānotiem ģimenes ceļojumiem vai kādām citām izmaiņām, par kurām jaunietis nav zinājis laikā, kad pieteicās darbam.

Lielākā daļa skolēnu nodarbināti skolu teritoriju labiekārtošanā, jo šogad Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūra „Pilsētsaimniecība” savā apsaimniekošanā pārņēmusi 22 Jelgavas izglītības iestāžu teritorijas ar kopjamo platību 244 629 kvadrātmetri.

Skolēni kopj zālienu, pārskaita, novērtē, atjauno apstādījumus un puķu dobes, kas atrodas skolas teritorijā, mēra taciņas un piedalās citos sakopšanas darbos.

Skolēnu darba rezultāts sakoptāku un vizuāli pievilcīgāku padarīs ne tikai skolas teritoriju, bet arī pilsētu kopumā.

Informācija sagatavota
Jelgavas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā