17.2 °C, 4 m/s, 69 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas pilsētas rīcības plāns gripas pandēmijas gadījumā novērtēts pozitīvi
Jelgavas pilsētas rīcības plāns gripas pandēmijas gadījumā novērtēts pozitīvi
04/06/2007

Attēla autors: Jelgava pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektors

Attēla autors: Jelgava pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektors

Ceturtdien, 31.maijā, visas dienas garumā Jelgavas pašvaldībā noritēja mācības „Rīcība gripas pandēmijas gadījumā Jelgavā”. Tajās piedalījās Jelgavas pašvaldības ārkārtas pretepidēmiskā komisijas dalībnieki, Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) Jelgavas filiāles pārstāvji, Jelgavas pilsētas slimnīcas rīkotājdirektora vietniece Solveiga Ābola, Jelgavas Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) stacijas priekšnieks Roberts Beitāns un treniņa mācības novēroja SVA pārstāvji.

Pirms mācību uzsākšanas klātesošajiem, novēlot veiksmīgu darbu, Jelgavas Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš uzsvēra: „Ņemot vērā notikumus pasaulē kopumā un šīsdienas globalizēto vidi – epidēmijas un katastrofu sekas var ieziet ārpus tās valsts robežām, kur ārkārtas situācija notiek. Katrai pilsētai jābūt sagatavotai pārvaldīt ārkārtas gadījumus. Priecē, ka Jelgavas pašvaldības un atbilstošo institūciju speciālisti ir spējuši sagatavot rīcības plānu un mācību laikā to pilnveido”.

Mācību mērķis bija novērtēt pašvaldības un iesaistīto dienestu gatavību rīcībai gripas pandēmijas gadījumā. Novērotāji no SVA mācību noslēgumā atzina, ka Jelgavas pilsētas rīcības plāns gripas, putnu gripas pandēmijas gadījumā ir devis jaunas atziņas, secinājumus un pieredzi, ko ieviest praksē. Gūtās zināšanas noderēs ne tikai pilsētas speciālistiem, bet arī treniņa mācību vadītājiem priekšlikumiem citām pašvaldībām. Kā zināms Jelgavas pašvaldība ir vienīgā valstī, kurā ir izstrādāts plāns gripas, putnu gripas pandēmijas gadījumā.

Mācību laikā atklājās tādi vājie posmi ārkārtas situāciju pārvaldīšanā, kas risināmi valstiskā līmenī. Piemēram, pilsētas ģimenes ārstu sadarbība ar pašvaldību, ko likumiski pašvaldība nevar ietekmēt. Kā arī valsts ārkārtas situāciju risināšanas plānā nav pilnīgi izstrādāta informācijas apkopošanas sistēma, lai gan speciālisti atzina, ka Jelgavā šis jautājums ir veiksmīgi atrisināts.

Informācija sagatavota
Jelgavas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā