15.1 °C, 3 m/s, 64 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPar pārreģistrāciju pirmsskolas izglītības iestādēs un skolās
Par pārreģistrāciju pirmsskolas izglītības iestādēs un skolās
03/05/2007

Saskaņā ar 2006. gada nogalē pieņemtajiem bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtības noteikumiem Jelgavas pirmsskolas izglītības iestādēs un skolās vecākiem turpmāk katru gadu no 1. līdz 30. aprīlim ir jāveic bērnu pārreģistrācija rindā pirmsskolas izglītības iestādē vai skolā, kura īsteno piecgadīgo un sešgadīgo bērnu obligāto pirmsskolas izglītības programmu.

Vecākiem, kuri savus bērnus rindā reģistrēja pirms šo noteikumu stāšanās spēkā, un šie noteikumi nebija zināmi, pārreģistrācija tiek pagarināta līdz 2007. gada 30. maijam.
Ja bērns ir reģistrēts rindā vairākās pirmsskolas izglītības iestādēs, un vienā iestādē viņš tiek uzņemts, tad pārējo izglītības iestāžu rindu sarakstos tiek izdarīta atzīme par uzņemšanu konkrētajā izglītības iestādē. Rinda vēlamajā iestādē tiek saglabāta pēc vecāku rakstiska lūguma.

Pērn pieņemtie noteikumi nosaka, ka bērnu pieteikšana reģistrācijai iestādēs no bērna dzimšanas brīža līdz piecu gadu vecumam notiek visu gadu, vecākiem uzrādot bērna dzimšanas apliecību (vai dokumentu, kurā norādīts bērna personas kods), dzīves vietas deklarāciju un vecāka (aizbildņa) personu apliecinošu dokumentu.

Reģistrējot pieteikumu uz kādu no speciālās izglītības programmām, vecāki informē par bērna veselības traucējumu un iesniedz ārsta – speciālista atzinumu par nepieciešamību bērnam nodrošināt atbilstošās programmas apguvi.
Reģistrācijas pieteikuma elektronisko formu Latvijas izglītības informatizācijas sistēmas (turpmāk tekstā – LIIS) datu bāzē pēc vecāku sniegtās informācijas aizpilda iestādes vadītājs vai ar vadītāja rīkojumu nozīmēts iestādes darbinieks un izdrukā divos eksemplāros.
Vecāki, kuri pieteikuši bērnu rindā no dzimšanas brīža līdz 5 gadu vecumam katru gadu no 1. – 30. aprīlim veic pārreģistrāciju. Ja vecāki nav savlaicīgi ieradušies, vadītājs uzaicina vecākus telefoniski vai izsūta rakstisku uzaicinājumu. Ja vecāki 30 dienu laikā no uzaicinājuma izsūtīšanas datuma uz pārreģistrāciju neierodas un neziņo par kavēšanās iemesliem, viņu pieteikumu anulē. Veicot bērna pārreģistrāciju, vecāki uzrāda pieteikuma eksemplāru, kurā vadītājs izdara atzīmi par pārreģistrācijas faktu, norāda datumu un apliecina to ar savu parakstu

Grupu komplektācija iestādē notiek no katra gada 1. maija līdz 20. augustam. Vadītājs no 1. maija līdz 1. jūnijam informē bērnu vecākus par uzņemšanu iestādē un izskaidro vecākiem, kādi dokumenti ir jāiesniedz, lai bērns tiktu uzņemts. Pēc 20. augusta rindas kārtībā iestādē uzņem bērnus, ja ir atbrīvojusies vieta.
Vadītājs ir tiesīgs 6 mēnešu laikā no iesnieguma saņemšanas brīža ārpus rindas iestādē uzņemt: iestādes darbinieku bērnus uz darba tiesisko attiecību nodibināšanas laiku, pašvaldības izglītības iestāžu pedagoģisko darbinieku bērnus, bērnus, kuriem ar pedagoģiski – medicīniskās komisijas atzinumu speciālās programmas apguve nomainīta ar vispārējo pirmsskolas izglītības programmu, valsts normatīvajos aktos noteikto kategoriju darbinieku bērnus, pašvaldības teritorijā dzīvojošos dvīņus vai vairākus vienās dzemdībās dzimušos bērnus. Audzēkņu māsas/ brāļus rindas kārtībā uzņem vienā iestādē.
Ārpuskārtas gadījumus izskata un lēmumu pieņem Izglītības pārvaldes vadītājs.
Bērnus, kurus nebija iespējams uzņemt izglītības iestādē pieteikumā norādītajā laikā, vadītājs elektroniski pārreģistrē pieteikumu iesniegšanas secībā.

Sīkāka informācija: Māra Liepniece (3012465)

Informācija sagatavota
Sabiedrisko attiecību sektorā
3005558; 22018370