15.1 °C, 3 m/s, 64 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiKā izskata administratīvos pārkāpumus
Kā izskata administratīvos pārkāpumus
02/05/2007

Jelgavas domes administratīvā komisija informē par kārtību, kādā nosūta paziņojumus par lietas izskatīšanu un lēmumus.

Ja ir izdarīts administratīvais pārkāpums un tiek sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, personai, kura tiek saukta pie administratīvās atbildības, par lietas izskatīšanas laiku un vietu tiek paziņots, uz deklarēto dzīvesvietu nosūtot ierakstītā pasta sūtījumā pavēsti. Saskaņā ar Latvijas Republikas Administratīvā procesa likumu tiek uzskatīts, ka personai par lietas izskatīšanas laiku un vietu ir paziņots septītajā dienā pēc pavēstes nodošanas pastā.
Jelgavas domes administratīvā komisija nosūta pavēstes ierakstītā pasta sūtījumā 10 kalendārās dienas pirms komisijas sēdes. Ja cilvēks uz sēdi neierodas, saskaņā ar likumu administratīvajai komisijai ir tiesības skatīt lietu bez aicināmās personas klātbūtnes un par izdarīto pārkāpumu vainīgajai personai uzlikt naudas sodu.

Ja persona, kurai ir uzlikts naudas sods, labprātīgi nav samaksājusi šo sodu, administratīvā komisija nosūta šo lēmumu parādnieka darba devējam. Ja persona, kurai uzlikts naudas sods, nestrādā, lieta tiek nodota zvērinātam tiesu izpildītājam naudas soda piedzīšanai piespiedu kārtā. Šajā gadījumā papildus piedzenamajai summai personai vēl ir jānomaksā tiesas izpildītāju izdevumi.
Jelgavas domes administratīvā komisija aicina personas, kurām ir sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, uzmanīgi sekot līdzi pasta sūtījumiem, savlaicīgi tos izņemt pasta nodaļās, lai būtu iespējams laicīgi samaksāt naudas sodu vai pārsūdzēt lēmumu likumā paredzētajā kārtībā.

Informāciju sagatavoja Nadežda Dadaševa, Administratīvās komisijas sekretāre