18.5 °C, 3.1 m/s, 68.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiBaltkrievijas vēstnieks izzina sadarbības iespējas
Baltkrievijas vēstnieks izzina sadarbības iespējas
12/04/2007

Attēla autors: Jelgava pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektors

Attēla autors: Jelgava pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektors

Ceturtdien, 12. aprīlī, Jelgavā viesojās Baltkrievijas Republikas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Gerasimenko, lai apspriestu Jelgavas un Baltkrievijas starpreģionu sadarbības attīstības iespējas.

Tiekoties ar Jelgavas Domes priekšsēdētāju Andri Rāviņu, vēstnieks pauda gandarījumu par izveidoto sadarbību starp sadraudzības pilsētām Baranoviči un Jelgavu, un izteica gatavību ar vēstniecības starpniecību palīdzēt attīstīt starpreģionu sakarus ekonomikas, kultūras un citās jomās. Kā iespējamais Jelgavas sadarbības partneris ekonomikas jomā sarunā tika minēta Baltkrievijas galvaspilsēta Minska.

Runājot par sadarbību ar Baranovičiem, A. Rāviņš īpaši izcēla izglītības, kultūras un pilsētas apsaimniekošanas jomu, kā arī iestrādes ekonomikas sakaru veidošanā starp uzņēmējiem. Domes priekšsēdētājs atzinīgi novērtēja Jelgavas sadraudzības pilsētas vadības iniciatīvu abpusēju pieredzes apmaiņas pasākumu organizēšanā.

Savukārt A. Gerasimenko norādīja, ka pagājušais gads Baltkrievijas un Latvijas sadarbībā bijis rezultatīvs, īpaši tirdzniecības un ekonomikas jomās. Šī gada divos mēnešos preču apgrozījums pieaudzis vairāk kā divas reizes , kas lielākoties balstās uz naftas produktu piegādi. Pieaug arī citu preču, piemēram, tehnikas – traktoru, automašīnu – piegāde Latvijai.
„Šī starpvalstu sadarbība jāveicina reģionu līmenī, ir jātiekas uzņēmējiem, jāveido kopuzņēmumi, jāattīsta abpusējas investīcijas,” uzskata A. Gerasimenko.

Vizītes laikā A. Gerasimenko apmeklēja Jelgavas mašīnbūves rūpnīcu, Bērnu un jauniešu centru „Junda”, zinātnisko bibliotēku, kur atklāja bērnu foto darbu izstādi „Černobiļa bērnu acīm”, kas ir veltīta Černobiļas atomelektrostacijas katastrofas 21. gadadienai. Tās mērķis ir pievērst ārvalstu sabiedrības uzmanību avārijas seku problēmu risināšanai.

Vizītes noslēgumā Baltkrievijas vēstnieks tikās ar Jelgavas baltkrievu kopienas „Ļanok” pārstāvjiem.

Jelgavas pilsēta sadarbības līgumu ar Baranoviči noslēgusi 2003.gadā.
Svarīgākās sadarbības jomas – izglītība, kultūra, sports, atkarības vielu profilakse, tiek attīstīti sakari ekonomikas jomā.

Informāciju sagatavoja
Egita Veinberga
Preses sekretāre
3005558; 22018370