15.1 °C, 1.9 m/s, 87.4 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiLieldienu pastaiga pils parkā
Lieldienu pastaiga pils parkā
16/04/2011

Foto: Ivars Veiliņš

Svētdien, 24.aprīlī, plkst. 11.00 jelgavnieki ir aicināti pavadīt Lieldienas ģimeniskā gaisotnē pils parkā, kur norisināsies ikgadējā Lieldienu pastaiga. Bez neatņemamās šūpošanās un olu ripināšanas apmeklētāji varēs piedalīties radošās darbnīcās, atrakcijās un konkursos, iet rotaļās, kā arī apskatīt trušu izstādi un ponijus.
 
Plkst. 12.00 Jelgavas pils pagalmā svinīgā pasākumā Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš sveiks šogad dzimušos jelgavniekus. Karotītes ar iegravētu pilsētas vārdu, simboliku un bērna dzimšanas gadu aicināti saņemt 127 mazuļu vecāki. No 12.30 līdz 14.30 turpat pils pagalmā ar šī gada pirmo brīvdabas koncertu skatītājus priecēs Jelgavas tautas deju kolektīvi. Seno tradīciju pieskaņu iedvesīs folkloras kopa „Dimzēns”.
 
Līdzi uz pasākumu jāņem 3 vai vairāk vārītas olas, kuras varēs izgreznot kādā no radošajām darbnīcām vai arī piedalīties olu ripināšanas un kaulēšanās sacensībās. Lieldienu pastaigā izšūpoties varēs gan bērni, gan pieaugušie, jo būs vairākas šūpoles dažādos augstumos. Pils parkā būs arī Lieldienu tirdziņš, kurā apmeklētāji varēs iegādāties Lieldienu kārumus un citus labumus. Mazajiem apmeklētājiem lielu prieku sagādās dažādu šķirņu trušu izstāde un divi poniji, uz kuriem bērni varēs pavizināties par simbolisku samaksu – 20 santīmiem.

Pilnu pasākuma programmu skatiet zemāk.
 
Lieldienu pastaiga Jelgavas pils parkā notiek jau 18.gadu un to organizē Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūra „Kultūra” sadarbībā ar LLU studentu klubu un Latvijas Lauksaimniecības universitāti.
 
 
Informācija sagatavota
Jelgavas pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektorā