19.3 °C, 1.9 m/s, 71.7 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPar Sabiedrības integrācijas fonda izsludinātajiem konkursiem
Par Sabiedrības integrācijas fonda izsludinātajiem konkursiem
27/03/2007

Sabiedrības integrācijas fonds ir izsludinājis projektu konkursu 4 grantu programmās EEZ un Norvēģijas finanšu instrumentu ietvaros, no kurām 3 NVO fonda ietvaros ir tieši vērstas uz atbalstu nevalstiskajām organizācijām – “NVO darbības atbalsta programma”, “NVO kapacitātes stiprināšanas programma”, “NVO projektu programma” un viena grantu programma – “Projektu sagatavošanas fonds” – ir vērsta uz individuālo projektu sagatavošanu EEZ un Norvēģijas finanšu instrumentu atklātajiem projektu konkursiem.

• Sabiedrības integrācijas fonds laika posmā no š.g. 11.aprīļa līdz 20.aprīlim rīko bezmaksas informatīvos seminārus par 23.03.2007. izsludinātajiem projektu iesniegumu konkursiem NVO fonda un Projektu sagatavošanas fonda grantu programmās.

Informatīvais seminārs Jelgavā notiks16.aprīlī  Jelgava Jelgavas rajona padomē, Pasta ielā 37, 1. stāvā lekciju zālē.

Lūdzam iepriekš pieteikties semināriem pa tālruni 7281752. Dalība semināros ir bez maksas.

Īss grantu programmu apraksts:

Projektu sagatavošanas fonda mērķis ir atbalstīt individuālo projektu sagatavošanu iesniegšanai Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta finansētajos atklāto projektu konkursos. Lai nodrošinātu līdzvērtīgas iespējas projektu sagatavošanai visos atklātajos projektu konkursos, Projektu sagatavošanas fonda finansējums ir rezervēts proporcionāli atklātajos konkursos plānotajam finansējumam. Projektu sagatavošanas fonda ietvaros finansējumu projektu sagatavošanai var saņemt valsts pārvaldes vai pašvaldību iestādes, to institūcijas vai aģentūras, valsts vai pašvaldību dibinātas izglītības iestādes, valsts zinātniskās institūcijas, valsts aģentūras, biedrības, nodibinājumi vai kapitālsabied¬rības, kas Latvijas Republikā ir izveidotas un reģistrētas kā juridiskas personas. Iesniedzēji var darboties individuāli vai sadarbībā ar partnerorganizācijām. Partneri var būt Latvijā un citās ES dalībvalstīs, kā arī Lihtenšteinā, Islandē vai Norvēģijā saskaņā ar šo valstu likumiem izveidotas valsts pārvaldes iestādes, pašvaldības iestādes, to institūcijas vai aģentūras, valsts vai pašvaldības dibinātas izglītības iestādes, valsts zinātniskās institūcijas, valsts aģentūras, biedrības, nodibinājumi vai kapitālsabiedrības. Partnerība ar donorvalstu – Norvēģijas, Islandes un Lihtenšteinas – organizācijām ir īpaši atbalstāma. Kopējais grantu shēmas finansējums ir 526 567 EUR. Pieejamais granta finansējums viena projekta sagatavošanai ir robežās no 5 000 līdz 20 000 EUR, kas ir ne vairāk kā 90% no kopējām attiecināmajām izmaksām. Granta ieviešanas minimālais un maksimālais laiks nav noteikts, taču jebkurā gadījumā visiem plānotajiem pasākumiem ir jābūt pabeigtiem savlaicīgi, lai paspētu iesniegt sagatavoto projektu līdz attiecīgā konkursa beigu termiņam. Pieteikumus finansējuma saņemšanai var iesniegt līdz 2007.gada 23.maijam plkst. 16:00 (neatkarīgi no pasta zīmoga datuma).

Grantu programmas “NVO darbības atbalsta programma” mērķis ir stiprināt pilsonisko sabiedrību Latvijā, finansiāli atbalstot nevalstisko organizāciju darbību demokrātijas un pilsoniskās sabiedrības attīstības jomā. Programmas ietvaros tiks atbalstītas organizācijas, kuras vēlas saņemt finansējumu savas regulārās darbības nodrošināšanai turpmāko 3 gadu laikā, ja organizācijas līdz šim ir sekmīgi darbojušās pilsoniskās sabiedrības attīstībā un vēlas šo darbību turpināt. Lai varētu pretendēt uz finansējumu no šīs programmas, organizācijai ir jāiesniedz ilgtermiņa darbības plāns, kurā jāsniedz informācija, kā organizācija plāno strādāt pilsoniskās sabiedrības stiprināšanas jomā, un detalizēta organizācijas darba programma pirmajam gadam. Ja iesniegumu apstiprina, katru turpmāko gadu organizācija sagatavo detalizētu savas organizācijas darba programmu un uz tās pamata saņem finansējumu organizācijas regulārās darbības nodrošināšanai. Darba programmas īstenošana ir priekšnosacījums, lai organizācijas regulārās darbības izdevumi tiktu atzīti par attiecināmiem. Lai nodrošinātu vienmērīgu attīstību, katra konkursa ietvaros paredzēts noteikts finansējums katram Latvijas reģionam. Šīs grantu programmas ietvaros finansējumu darbības atbalstam var saņemt biedrības un nodibinājumi, kā arī sociālie partneri: darba devēju organizācijas un arodbiedrības. Šajā programmā partnerībā iesniegtie darbības atbalsta iesniegumi netiek atbalstīti. Kopējais pieejamais finansējums no 2007. līdz 2009.gadam ir 2 106 268 EUR. Finansējums vienai organizācijai ir no 9 600 līdz 24 000 EUR gadā, kas ir ne vairāk kā 90% no kopējām attiecināmajām izmaksām. Projektu iesniegšanas termiņš ir 2007.gada 24.maijs plkst. 16:00 (neatkarīgi no pasta zīmoga datuma).

Grantu programmas “NVO kapacitātes stiprināšanas programma” mērķis ir stiprināt to nevalstisko organizāciju kapacitāti, kas strādā EEZ finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta atbalsta jomās. Šī grantu programma paredzēta galvenokārt jaunām organizācijām, kā arī organizācijām, kas vēlas uzsākt savu darbību jaunā jomā. NVO kapacitātes stiprināšanas projekts ir vienreizējs aktivitāšu kopums (darbinieku un biedru apmācība, projektu attīstība, ko veic NVO darbinieki un biedri, līdzdalība citu organizāciju rīkotajos NVO attīstības pasākumos, NVO materiāli tehniskās bāzes uzlabošana, telpu remonts, NVO darbam nepieciešamo telpu iegāde u.c.), kas būtiski palielina konkrētās nevalstiskās organizācijas kapacitāti turpmāk strādāt EEZ un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta atbalsta jomās. Projektus var iesniegt biedrības un nodibinājumi, kā arī sociālie partneri: darba devēju organizācijas un arodbiedrības. Projektu iesniedzēji var darboties individuāli vai sadarbībā ar partnerorganizācijām. Partneri var būt nevalstiskās organizācijas, tai skaitā sociālie partneri. Partnerība ar donorvalstu – Norvēģijas, Islandes un Lihtenšteinas – organizācijām ir īpaši atbalstāma. Kopējais pieejamais finansējums šajā programmā ir 1 053 134 EUR. Finansējums vienam projektam ir no 5 000 līdz 30 000 EUR, kas ir ne vairāk kā 90% no kopējām attiecināmajām izmaksām. Projekta norises maksimālais ilgums nedrīkst pārsniegt 18 mēnešus. Projektu iesniegšanas termiņš ir 2007.gada 24.maijs plkst. 16:00 (neatkarīgi no pasta zīmoga datuma).

Grantu programmas “NVO projektu programma” mērķis ir atbalstīt NVO darbību projektu jomā, finansējot NVO projektus EEZ finanšu instrumenta un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta atbalsta jomās (vides aizsardzība, ilgtspējīga attīstība, Eiropas kultūras mantojuma saglabāšana, veselība, bērni ar īpašām vajadzībām (bērni invalīdi), cilvēkresursu attīstība un izglītība, Šengena, tieslietas, reģionālā politika un ekonomisko aktivitāšu attīstība, pārrobežu sadarbība, akadēmiskie pētījumi un tehniskā palīdzība). Projektus var iesniegt biedrības un nodibinājumi, kā arī sociālie partneri: darba devēju organizācijas un arodbiedrības. Projektu iesniedzēji var darboties individuāli vai sadarbībā ar partnerorganizācijām. Partneri var būt Latvijas un ārvalstu nevalstiskās organizācijas, vietējās un rajonu pašvaldības, vietējās un reģionālās attīstības aģentūras Latvijā, tiešās pārvaldes institūcijas. Partnerība ar donorvalstu – Norvēģijas, Islandes un Lihtenšteinas – organizācijām ir īpaši atbalstāma. Kopējais pieejamais finansējums no 2007. līdz 2009.gadam ir 2 106 268 EUR. Finansējums vienam projektam ir no 8 000 līdz 100 000 EUR, kas ir ne vairāk kā 90% no kopējām attiecināmajām izmaksām. Projekta norises maksimālais ilgums nedrīkst pārsniegt 24 mēnešus. Projektu iesniegšanas termiņš ir 2007.gada 23.maijs plkst. 16:00 (neatkarīgi no pasta zīmoga datuma).

Visās grantu programmās projektu iesniedzējiem jānodrošina līdzfinansējums 10% apmērā no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām. Daļu līdzfinansējuma var veidot ieguldījums natūrā (iekārtu vai materiālu piešķīrums, izpētes vai profesionāla rakstura darbības vai neapmaksāts brīvprātīgs darbs), kas nepārsniedz 5% no budžetā plānotajām kopējām attiecināmajām izmaksām.

Aicināti  visi interesenti piedalīties informatīvajos semināros.

Detalizētāka informācija par projektu konkursiem un projektu iesnieguma veidlapas pieejamas Sabiedrības integrācijas fonda birojā Rīgā, Brīvības ielā 40-39, vai fonda interneta mājas lapā: www.lsif.lv.