20.3 °C, 2.9 m/s, 61.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiJelgavas pilsētas pašvaldības uzņēmumu un iestāžu personāls paaugstinās kompetenci vides veidošanā
Jelgavas pilsētas pašvaldības uzņēmumu un iestāžu personāls paaugstinās kompetenci vides veidošanā
26/03/2007

Attēla autors: Jelgava pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektors
Projekta realizācija ilgs 12 mēnešus un tā kopējās izmaksas ir 31 941 latu. Projekta mērķis ir paaugstināt Latvijas pašvaldību ierēdņu kompetenci jautājumos kas saistīti ar telpu un ēku fasāžu vizuālo veidolu. Projekta uzdevums ir paplašināt redzesloku ierēdņiem, kuri bieži vien ir tie, kas dod vai nedod piekrišanu dažādiem projektiem, kā ari kuriem nepieciešams kontaktēties ar profesionāļiem, un kuri ir atbildīgi par dažādiem pasākumiem un to organizēšanu. LLU projekta ietvaros ir noslēgusi sadarbības līgumus ar Latvijas Arhitektu savienību, Latvijas Ainavu arhitektūras biedrību un Latvijas Floristu apvienību, kuras ir izvirzījušas savus speciālistus kā konsultantus, lai sniegtā informācija tiešām būtu atbilstoša katras nozares jaunākajiem sasniegumiem.
Patlaban ir izveidota pilot programma 20 stundu apjomā.

Ar šo programmu aprīļa un maija mēnesī paredzēts iepazīstināt interesentus Jelgavas Pieauguši izglītības centrā. Vel ir iespēja pieteikt dalību šajā grupā. Interesentiem vērsties Jelgavas PIC pie informatores.
Pēc pilotgrupas iepazīšanās ar projekta saturu notiks korekcijas un tālāk jau uzlabotais un papildinātais variants tiks piedāvāts visām Latvijas pašvaldībām. Savukārt Gala rezultātā izstrādātā un aprobētā programma būs mācību programma Latvijas Lauksaimniecības universitātē kā Tālākizglītības programma ar iespēju iegūt sertifikātu vai ari Profesionālās pilnveides programma 160 stundu apjomā.
Iegūtās zināšanas valsts un pašvaldību ierēdņiem paplašinās zināšanu loku, kas paaugstinās gan viņu konkurēt spēju darba tirgū, gan arī dos vispārēju labumu sabiedrībai, jo šie ierēdņi būs kompetenti jautājumos, kas saistīti ar vidi, kuru izmanto visa sabiedrība.

Informāciju sagatavoja
Juris Kālis,
LLU Preses daļas vadītājs
Tālrunis 29144960.