20.6 °C, 6.2 m/s, 63.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiGripas epidēmija Jelgavā mazinās
Gripas epidēmija Jelgavā mazinās
14/03/2007

Jelgavā ir samazinājies to Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) izsaukumu skaits, kas saistīti ar akūto augšējo elpošanas ceļu infekcijas slimībām (GAAECIS). Šobrīd NMP izsaukumu skaits praktiski nepārsniedz ikdienā ierasto. Par saslimstības mazināšanos pilsētā liecina arī Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) dati.

Februārī, kad saslimstības līmenis ar gripu Jelgavā sasniedza intensīvo rādītāju, Jelgavas pašvaldība reaģēja, izdodot rīkojumu „Par gripas un citu aktuālo augšējo elpošanas ceļu infekcijas slimību profilaksi”, kā arī informējot iedzīvotājus par gripas, augšējo elpceļu infekcijas pazīmēm un rīcību saslimšanas gadījumā.

Jelgavas pašvaldības izpilddirektors Gunārs Kurlovičs stāsta: „Gripas un augšējo elpošanas ceļu infekcijas slimību epidēmija šogad pilsētas iedzīvotājus skāra salīdzinoši smagi. Jāizsaka pateicība atbildīgajiem dienestiem, kas savlaicīgi reaģēja uz saslimstības paaugstinājumu šajā situācijā. Pilsētā epidēmijas laikā tika pagarināts darba laiks vairākās ārstniecības iestādēs, nodrošinot iedzīvotājiem lielāku iespēju saņemt primārās veselības aprūpes pakalpojumus. Pašvaldības izdotais rīkojums paredzēja noteikt karantīnas pasākumus pašvaldības iestādēs un kapitālsabiedrībās, nepieciešamības gadījumā nodrošināt Jelgavas Poliklīniku ar papildus medicīnisko personālu mājas vizīšu apkalpošanai, hospitalizēt slimniekus ar gripas komplikācijām uz Latvijas Infektoloģijas centru, Jelgavas un Dobeles slimnīcām, kur ir infekciju slimību nodaļas ”.

Informāciju sagatavoja
Jelgavas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību sektors