20.6 °C, 6.2 m/s, 63.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiAicinām uzņēmējus piedalīties forumā
Aicinām uzņēmējus piedalīties forumā
13/03/2007

No 20. līdz 23. martam Latvijā norisināsies festivāla „Francijas pavasaris” pasākumi. Festivāla mērķis ir sekmēt Latvijas un Francijas sadarbību ekonomikas un kultūras jomā. Festivālā piedalīsies arī Jelgava un pilsētu festivāla ietvaros apmeklēs Parīzes piepilsētas Ruelmalmezonas uzņēmēju un amatpersonu delegācija.

Ruelmalmezona ir Jelgavas pilsētas sadarbības partneris izglītības un kultūras jomā. Tomēr, ņemot vērā abpusējo ieinteresētību, festivāla ietvaros plānots organizēt Ruelmalmezonas un Jelgavas pilsētas uzņēmēju tikšanos. Pasākumā piedalīsies arī Ruelmalmezonas mērs Patriks Oliers. Uzņēmēju forums notiks 23. martā Jelgavas reģionālajā Pieaugušo izglītības centrā no plkst. 10:00 līdz 13:00.

Uzņēmēju delegācijas sastāvā piedalīsies autotransporta pasažieru pārvadājumu un tūrisma jomas, reklāmas/ telekomunikāciju operatoru integrācijas izpētes biroja, biznesa un vadības konsultāciju un pārtikas produktu tirdzniecības uzņēmumu pārstāvji.

Jelgavas pašvaldība aicina visus uzņēmējus, kuriem ir interese veidot biznesa kontaktus ar Francijas pārstāvjiem, pieteikties forumam pa tālruni 3005568, vai e-pastu

Detalizētāku informāciju par pasākumiem tiks sniegta pēc pieteikšanās.

Fakti par Ruelmalmezonu

Pamatinformācija:

Iedzīvotāju skaits – 76 000
Teritorija – 16 km2
Attālums līdz galvaspilsētai Parīzei – 8 km
Pēc iedzīvotāju skaita 50 lielākā pilsēta Francijā

Ekonomiskais potenciāls:

Pilsētā reģistrēti 1040 uzņēmumi
80% uzņēmumu nodarbināto skaits nepārsniedz 10
5% uzņēmumu nodarbināto skaits pārsniedz 100
Bezdarbs – 5,5% (valstī kopumā – 9%)
Galvenās nozares: būvniecība, mašīnbūve, farmācija, pārtikas pārstrāde, naftas pārstrāde, IT, bankas un apdrošināšanas kompānijas, vairumtirdzniecība, elektronika