20.6 °C, 6.2 m/s, 63.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPalīdzība ugunsgrēkā cietušajiem sniegta nekavējoties
Palīdzība ugunsgrēkā cietušajiem sniegta nekavējoties
06/03/2007

Foto autors: Jelgavas pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektors

Foto autors: Jelgavas pašvaldības Sabiedrisko attiecību sektors

Pašvaldība pēc notikušās uguns nelaimes Vecpilsētas ielā 13 likuma un iespēju robežās darīja un dara visu nelaimē cietušo cilvēku labā.

Sestdienas rītā devos uz notikuma vietu, lai no pašvaldības puses nodrošinātu atbalstu ugunsgrēkā cietušās mājas iedzīvotājiem. Nelaimes vietā ieradās arī nama apsaimniekotāju pārstāvis – Nekustamā īpašumu pārvaldes vadītājs Juris Vidžis un Pašvaldības policijas priekšnieks Felikss Jasens.

Lai uguns nelaimē cietušie nepaliktu bez pajumtes, no pašvaldības puses nekavējoties tika piedāvāta pagaidu izmitināšana pilsētas sociālajā mājā, kurā ir vienistabas dzīvokļi. Piedāvājumu pieņēma viena ģimene, jo pārējās nolēma izmitināties citviet. Vienojāmies, ka pašvaldība pirmdien, pamatojoties uz ugunsgrēkā cietušo iedzīvotāju iesniegumiem, risinās dzīvojamās platības jautājumu. Negadījuma vietā tika nodrošināts autotransports un pieaicināti NĪP darbinieki, kas palīdzēja cietušajiem drošā vietā nogādāt saglābto iedzīvi. Savukārt, lai novērstu iespējamos iedzīvotāju īpašuma aplaupīšanas mēģinājumus, līdz 8. martam pie mājas turpinās dežurēt diennakts apsardze, ko nodrošina Pašvaldības policijas patruļa.

Jau pirmdien pilsētas vadība, tostarp, Jelgavas Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, Nekustamā īpašuma konversijas pārvaldes speciālisti divas reizes tikās ar degušā nama iedzīvotājiem un uzklausīja viņu vajadzības. Cietušajiem izmaksāti vienreizējie pabalsti un piedāvāta psihologa konsultācija. Tika sasaukta ārkārtas dzīvokļu komisija, kas lēma par iespējām cietušajām ģimenēm piedāvāt piemērotu dzīvojamo platību. Šīs pašas dienas vakarā pēc atkārtotām individuālām pārrunām ar cietušajiem, trim ģimenēm pašvaldība piedāvā vienu divistabu un divus trīsistabu dzīvokļus. Dzīvesvietas jautājumus tiks risināts arī ar pārējām ģimenēm, kurām tas ir nepieciešams.

No deviņiem ugunsgrēkā cietušiem dzīvokļiem pašvaldībai piederēja divi. Lai arī likums nosaka, ka pašvaldībai ir jānodrošina pašvaldības dzīvokļu īrnieku izmitināšana, ņemot vērā situāciju, dzīvojamo platību esam piedāvājuši arī privatizēto mājokļu īpašniekiem.

Jelgavas pašvaldības izpilddirektora vietnieks Vilis Ļevčenoks