19.9 °C, 3.7 m/s, 53.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSveic labākos un atskatās uz padarīto
Sveic labākos un atskatās uz padarīto
01/03/2007

Ik gadu Jelgavā tiek noteikti labākie kultūras darbinieki –šogad pašvaldības Kultūras padome nominācijā «Labākais kultūras darbinieks 2006» par aktīvu darbību un augstiem sasniegumiem kultūrā apbalvoja septiņus cilvēkus.

Piektdien, 23. februārī svinīgā pasākumā Jelgavas kultūras namā Pateicības rakstus un balvu saņēma 2006. gada labākie kultūras darbinieki.
1. Par sekmīgu kultūras darbu sabiedrības saliedēšanā un radošu aktivitāti pilsētas kultūras dzīvē apbalvota Jelgavas Mūzikas vidusskolas pedagoģe, Jelgavas 2. pamatskolas bērnu – jauniešu kora «Zvoņņica» diriģente Jeļena Vavilova. Apbalvojumam izvirzīja pašvaldības aģentūra «Kultūra».
2. Par augstu profesionālo devumu audzēkņu sagatavošanā un lielo atsaucību, piedaloties Jelgavas kultūras dzīves aktivitātēs, pateicība Jelgavas Mūzikas vidusskolas pedagoģei Silvijai Ludmilai Audrei. Apbalvojumam izvirzīja pašvaldības aģentūra «Kultūra». 3. Par augstu profesionalitāti un atbildību kultūras mantojuma saglabāšanā pateicība muzeja speciālistei Ivetai Bergai. Apbalvojumam izvirzīja Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs.
4. Par ieguldījumu Jelgavas iedzīvotāju bibliotekāro pakalpojumu nodrošināšanā pateicība Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas abonementa nodaļas vadītājai Vivitai Armanovičai. Apbalvojumam izvirzīja Jelgavas Zinātniskā bibliotēka.
5. Par sasniegumiem kultūrā – ilggadēju tradīciju saglabāšanu, kreatīvā procesa uzturēšanu, aktīvu mākslinieciski radošo darbu un ieguldījumu mākslinieciskajā jaunradē 2006. gadā pateicība Jelgavas LLU Studentu teātra mākslinieciskajai vadītājai, režisorei Astrai Kacenai. Apbalvojumam izvirzīja Latvijas Lauksaimniecības universitāte.
6. Par aktīvu 2006. gada izstāžu darbību, fotomākslas popularizēšanu, par nesavtīgu zināšanu nodošanu topošajiem un jaunajiem fotomāksliniekiem pateicība fotomāksliniekam Jurim Zēbergam. Apbalvojumam izvirzīja Latvijas Mākslinieku savienības Jelgavas organizācija.
7. Par sasniegumiem bērnu un jauniešu mākslinieciskajā izglītošanā pateicība bērnu un jauniešu centra «Junda» skolotājai Intai Šveicerei. Apbalvojumam izvirzīja Jelgavas pilsētas Izglītības pārvalde.
Šoreiz svinīgais pasākums bija īpašs arī ar to, ka pašvaldības aģentūra «Kultūra» atskatījās uz savas darbības pieciem gadiem, ar Goda rakstiem uzteicot labākos darbu veicējus. Atšķirībā no citiem gadiem sarīkojumā bija aicināti piedalīties visi Jelgavas pašdarbnieki, lai svētku un kopības sajūtu izjustu ikviens. Par jauku gaisotni gādāja operas solisti Miervaldis Jeņčs un Jānis Apeinis, pie klavierēm – Laila Holberga.

Informāciju sagatavoja
pašvaldības aģentūras «Kultūra» direktora vietniece
Inta Englande