19.9 °C, 3.7 m/s, 53.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiKomandas no Jelgavas piedalās 6. Latvijas čempionāta kērlingā
Komandas no Jelgavas piedalās 6. Latvijas čempionāta kērlingā
26/02/2007

Galveno konkurentu neveiksme 6. Latvijas čempionāta kērlingā pēdējā spēlē nodrošina Rīgas roņu komandai pirmo vietu. Sievietēm pie bronzas tiek Lauvas.

Pirms pēdējām divām spēlēm vīriešu komandas Rīgas roņi un Junkers (Jelgavas Kērlinga klubs) bija izcīnījušas vienādu punktu skaitu, kas saglabāja čempionāta intrigu par zelta medaļām. Sestdien savas pirmās spēles abas komandas aizvadīja pārliecinoši, gūstot uzvaras attiecīgi pār Redmars un Ondulat B. Savukārt pēdējā spēlē Junkers paklupa pret kluba biedriem Sudrabakmens (Jelgavas Kērlinga klubs), tādējādi par 6. Latvijas kērlinga čempionāta uzvarētājiem ļaujot kļūt Rīgas roņiem, kas pēdējā spēlē pieveica Ondulat B.
Ondulat B, kas līdz šim turējās trešajā vietā, piedzīvoja divus zaudējumus un bija spiesti atkāpties uz sesto pozīciju. Savukārt Ādažu apsardzes veiksmīgā spēle sestdien ļāva viņiem izcīnīt bronzas medaļu, aiz sevis noturot Hanza Nekustamie Īpašumi (Jelgavas Kērlinga klubs) un Sudrabakmens.

Lai gan sieviešu komandām pirmo divu vietu liktenis jau bija izšķirts – tās jau iepriekš bija izcīnījušas Nicoll (Jelgavas Kērlinga klubs) un Ledenes (Jelgavas Kērlinga klubs) – tika aizvadītas saspringtas spēles par trešo vietu. Uz to pretendēja četras komandas. Piedzīvojot zaudējumu pret sudraba medaļniecēm Ledenēm, cerības uz trešo vietu zaudēja Lavīnas.
Ar mainīgām sekmēm spēlēja atlikušās medaļu pretendentes. Spēlēs izskaņā izcīnītā uzvara pār ICE (Jelgavas Kērlinga klubs) ļāva uz medaļām cerēt arī Orkāna spēlētājām, tomēr cerības uz Lauvu neveiksmi pēdējā mačā neattaisnojās. Lielāko spēles daļu atrodoties iedzinējos, Lauvas tomēr spēja ar viena punkta pārsvaru izraut uzvaru pret Respect (Jelgavas Kērlinga klubs), kas garantēja bronzas medaļas Latvijas čempionātā.

Latvijas čempionāta uzvarētāji Rīgas roņi (Ainārs Gulbis, Ritvars Gulbis, Aivars Avotiņš, Normunds Šaršūns, Ainārs Ālups) un Nicoll (Anete Regža, Solvita Gulbe, Dace Regža, Evita Regža) pārstāvēs Latviju 2007. gada Eiropas kērlinga čempionātā, kas no 1. līdz 8. decembrim norisināsies Fusenē, Vācijā.

KOPVĒRTĒJUMS

Vīrieši
Vieta Komanda
1. Rīgas Roņi
2. Junkers
3. Ādažu apsardze
4. Hanza Nekustamie Īpašumi
5. Sudrabakmens
6. Ondulat B
7. JKK/Juniori
8. G.L.A.
9. Redmars
10. Mērnieks.lv
11. RU.LV
12. Barakuda

Sievietes

Vieta Komanda
1. Nicoll
2. Ledenes
3. Lauvas
4. Orkāns
5. ICE
6. Lavīna
7. Respect

Informāciju sagatavoja:
Artis Zentelis, Latvijas Kērlinga asociācijas valdes loceklis
tālr. +371 29535379,